in

Namirnica puna proteina i kalcijuma, a košta samo 50 dinara: Zdravi ljudi je konzumiraju svakog jutra, spas je za varanje

Prema studiji s “University of Tennessee u Knoxvillu” osobe koje su jele 500 grama jogurta dnevno, u kombinaciji sa smanjenim unosom kalorija, izgubile su 22 odsto više težine i 81 odsto više masnoće oko struka od onih koje su preskočile ovaj međuobrok.

Takođe su zadržale i jednu trećinu više mišićne mase koja pomaže pri mršanju.

Jogurt sadrži dobre bakterije

“Živa i aktivna kultura” na čašici jogurta znači da se u njemu nalaze probiotici, dobre bakterije koje žive u našem probavnom traktu i pomažu u izbacivanju štetnih mikroorganizama, koji mogu uzrokovati razne crevne upale, iz tela.

Danas, mnoge vrste jogurta sadrže i posebne sojeve probiotika koji pomažu pri regulaciji probave ili jačaju imunitet. No, istraživanja još nisu pokazala nikakve konkretne rezultate.

Imate li zdravstvenih poteškoća, kao što su proliv ili nadutost, nije na odmet jesti ovu posebnu vrstu jogurta nekoliko sedmica i videti pomaže li vam u rešavanju tih problema – kaže fitnes savetnica Daun Džekson Blatner.

Pun je vitamina

Prema studiji s “University of Tennessee u Knoxvillu” samo jedna porcija jogurta značajan je izvor kalija, fosfora, riboflavina, joda, cinka i vitamina B5. Takođe sadrži i vitamin B12 čija je zadaća da čuva crvene krvne ćelije i pomaže u očuvanju zdravlja nervnog sistema.