in

Modni genije svima održao lekciju!

Đorđo Armani, modni genije koji i u svojim 89 godinama ne razmišlja o penziji, još jednom je oduševio publiku spektakularnom modnom revijom u Milanu. Kao zaštitni znak, Armani je i ovog puta predstavio savršeno krojene komade bezvremenskog stila, sa izuzetno elegantnim i pročišćenim linijama.

Armani je oduvek verovao u ideju bezvremenske elegancije, ne samo kao precizan estetski kod, već i kao pristup dizajnu i izradi odeće koja sugeriše način njihove kupovine kako bi trajale. Njegova vizija je uvek bila usmerena ka kreiranju komada koji će ostati aktuelni i nosivi i decenijama kasnije. Iako je poznat po svojoj nesklonosti ka stilskim ludostima i ekstravagancijama, Armani je ipak odlučio da se oproba u kreiranju modnih revija, postavljajući visoke standarde i inspirišući mnoge mlade dizajnere.

(Flavio Lo Scalzo/Ansa via AP

Đorđo Armani decenijama vedri i oblači modnom scenom

Oduvek sam verovao u ideju bezvremenske elegancije, a ona nije samo precizan estetski kod, već i pristup dizajnu i izradi odevnih predmeta koji sugeriše način njihove kupovine ‘da traju – izjavio je ranije Armani.

Nakon modne revije svoje modne kuće, Armani se osvrnuo na kritike medija koje su se usredsredile na ekstremne, preterane kreacije, ističući da takve kreacije nemaju odraz u stvarnom životu. Izrazio je svoju frustraciju zbog toga što se današnji svet mode fokusira na ekstravaganciju i forsiranost, umesto na bezvremensku eleganciju.

Ne sviđa mi se svet koji je ovako postavljen – rekao je Armani i novinarima poručio da istaknu koliko je teško osmisliti kolekciju, dodajući kako je danas ‘sve prihvatljivo samo ako je u ime ekstravagancije i isforsirano’.

Ispričao je i da je naporno ostati veran svojoj modnoj viziji, kao i da se često sukobljava sa saradnicima oko različitih ideja za kolekcije, piše tportal.

Ipak, uprkos izazovima, njegova posvećenost bezvremenskoj eleganciji ostaje nepokolebljiva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: