in

Mišel stiže podrška sa svih strana nakon snimaka koje je objavila (VIDEO)

Mišel stiže podrška sa svih strana nakon snimaka koje je objavila (VIDEO)

Iako svakodnevno viđamo lepe devojke i negovanu kožu kod mnogh dama, često ne znamo koja priča stoji iza toga i da li je to oduvek bilo tako. Mišel Sansiveri je prelepa mlada devojka na čijoj lepoti bi pozavideli mnogi. Lepo lice i besprekorna koža su nešto što ju je krasilo sve dok se nije suočila sa kožnim oboljenjenjem.

Tiktokerka je objavila video-snimak sumirajući sve fotografije od pojave ove bolesti do najkritičnije tačke kada je njeno lice postalo neprepoznatljivo. Isprva je sve krenulo sa crvenilom po nosu i licu a kasnije je ekcem zahvatio celo lice ali i neke delove tela. Ona se suočila sa stanjem poznatim kao topikalna zavisnost od steroida ili sindrom crvene kože (TSW) koji je potpuno uništio njenu kožu i sam izgled.

printscreen/Tiktok/michellesansiveri

Mišelina koža je bila zahvaćena ovim kožnim oboljenjem što je izazvalo ljušteje i svrab kože

 

Crvenilo, koža koja se peruta i ljušti, zahvatili su čitavo lice, a na rukama i nogama se čak suočila i sa mnogobrojnim modricama. Zbog velike iritacije koja je bukvalno promenila njen fizički izgled Mišeline oči su jedva bile otvorene. Ovaj snimak je šokirao ali i izazvao sažaljenje kod njenih pratilaca od kojih su neki prepoznali ovo stanje kod sebe, te rekli da imaju isti problem.

– Moja sestra je prošla kroz baš loš razvoj ekcema takođe. Glutenska dijeta i izbacivanje mleka čini se da joj je pomoglo. Molim se za tebe!-

– Imam ekcem na rukama i vrlo sam nesigurna po tom pitanju, hvala što si podelila ovo sa nama. Divna si!

-Izborićeš se ti sa tim!-

– Neverovatno velika hrabrost podeliti ovo kroz šta si prošla. Bog neka te čuva!- komentarisali su korisnici mreže, želeći da daju devojci podršku.

 

 

Neki od korisnika su rekli kako je okidač između ostalog stres i da bi trebalo da obrati pažnju na to šta joj izaziva stresne situacije. Drugi su je podržali rekavši kako je najveća podrška u svemu njen suprug koji je sve vreme uz nju i koji joj pomaže da lakše to prebrodi. 

Sindrom crvene kože je vrlo iscrpljujuće stanje koje može nastati upotrebom lokalnih steroida za lečenje ekcema ili kod kozmetičkih tretmana i tretiranja akni, a može se javiti usled nehigijene ruke negovatelja nakon korišćenja lokalnih steroida na nekog drugog. 

TSW je teško stanje koje karakteriše crvenilo i svrab kože u početku, a može imati i teže posledice ako se adekvatno ne leči, što dovodi do komplikacija koje zahtevaju višednevne intervencije, te onemogućuje normalno funkcionisanje pacijenata koji mogu biti prikovani za krevet mesecima pa čak i godinama dok se simptomi ne povuku, piše Itsan.org

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: