in

Lice vam je buknulo i imate hormonske akne? Pronašli smo najefikasnije rešenje, provereno radi i potpuno je prirodno

Lice vam je buknulo i imate hormonske akne? Pronašli smo najefikasnije rešenje, provereno radi i potpuno je prirodno

Tokom jednog ciklusa, polni hormoni svakog meseca pripremaju telo za moguću trudnoću, a kada do nje ne dođe, izazivaju menstruaciju tokom koje materica odbacuje svoj unutrašnji omotač. Ova smena hormona ogleda se i na telu žene, njenoj psihi, a posebno na koži.

Hormonski balans donosi redovan ciklus, dobru energiju i raspoloženje, normalan apetit, bujnu kosu i čistu kožu, a kada se poremeti, menstruacije počnu da izostaju ili bivaju prebolne i preobilne, nemamo energije ni za najosnovnije svakodnevne aktivnosti i depresivne smo, apetit divlja i žudimo za nezdravom hranom pa se lako gojimo, kosa postaje beživotna a koža masna i prekrivena aknama.

Hormonske akne su čest problem ne samo u pubertetu, već i kod žena srednjih godina. Jedan od poremećaja koji danas poprima oblike epidemije, a sa sobom često donosi i akne, je sindrom policističnih jajnika – PCOS. Pored akni, ovaj neprijatni sindrom karakteriše i pojačana maljavost, opadanje kose, gojaznost, depresija, ali i mnogo ozbiljnija stanja kao što su insulinska rezistencija i hipertenzija. Sindrom policističnih jajnika je možda najbolji dokaz u kojoj meri hormoni upravljaju našim životom.

Akne – acne vulgaris – je zapaljenje kože koje izaziva pakterija Propionibacterium acnes, a koja pogodno tlo nalazi u seborejičnoj koži. Kada koža pod dejstvom hormona proizvodi višak sebuma, a ćelije kože ubrzano stvaraju korneocite, dolazi do hiperkeratoze – stvaranja zadebljanja na površini kože. Ovaj, ispod površine kože zarobljeni sebum potom nastanjuju bakterije i izazivaju upalu koja se vidi i golim okom, u obliku izbočine i crvenila. Nakon što se gnojni džep prokine i iščisti, često se na istom mestu stvara nova akna i ostavlja trajnu hiperpigmentaciju i ožiljak.

Femisan A

 

 

Kako se možemo izboriti s hormonskim aknama? Pre svega uspostavljanjem dobrog hormonskog balansa. Zdrava ishrana bez prostih ugljenih hidrata i trans masti i redovna fizička aktivnost neophodni su za normalan rad hormona, a dodatnu pomoć mogu nam pružiti lekovite biljke. Femisan A kapsule sa zlatnom makom sadrže ekstrakte šest lekovitih biljaka i cink, i na prirodan način efikasno doprinose uspostavljanju hormonske ravnoteže, pa su idealna pomoć kod menstrualnih poremećaja, cista, mioma, upala, policističnih jajnika i hormonskih akni.

Sledeći korak je pravilna nega kože:

* pred spavanje treba obavezno skinuti šminku i umiti se blagim sredstvima prilagođenim seborejičnoj koži,  

* zbegavati odlazak na trening sa šminkom koja će dodatno zapušiti pore i pojačati upalu kože,

* izbegavati dodirivanje kože i stiskanje bubuljica,

* izbegavati solarijume,

* obavezno posetiti dermatologa i pridržavati se uputstava,

* izabrati ispravnu kozmetiku za svakodnevnu negu.

Pravilnu negu kože sklone aknama omogućava gel Clear Skin iz Devi kolekcije Herba Sveta. Ovaj vrlo pristupačni gel sadrži visokokvalitetne sastojke koji doprinose smanjenju stvaranja sebuma, začepljenosti pora, a pritom skupljaju pore i daju tenu ujednačeni izgled. Vitamini, skvalan, tamanu ulje i ekstrakt hamamelisa hidriraju kožu i sprečavaju iritacije, dok botanički miks smanjuje crvenilo i pigmentaciju i daje koži čist izgled. Clear Skin gel je pogodan i za najosetljiviju kožu.

Ova dva proizvoda iz stručne laboratorije Herba Sveta pomažu nam da se „sprijateljimo“ sa svojim hormonima i omogućimo im da rade u našu korist. A kada se procesi u našem telu izbalansiraju, osetićemo u jednom trenutku da smo da smo ponovo svoje i kao takve najlepše.