in

Kuvarica otkrila na koji način da vam KAJGANA bude baš TOP!

Kajgana, Foto: Profimedia

Čini se da ne postoji jednostavnija stvar na svetu od pripremanja kajgane – umutite jaja i sipate ih u zagrejan tiganj i dodate začine. Da, to jeste suština, ali jedna od najpoznatijih britanskih kuvarica Niješa Arington otkriva jednostavne trikove koji će pomoći da kajgana bude ukusnija i vazdušastija.

Prema njenim rečima, kada razbijete i umutite jaja, sledeći korak koji nipošto ne treba da preskočite je da procedite jaja kroz cediljku.

“Umutite jaja, a zatim ih procedite jer albumin (protein u jajetu) ima veći sadržaj vode. Obavezno procedite jaja kako biste dobili glatku, lepu teksturu”, savetuje Aringtonova, dodajući da će to kajganu učiniti vazdušastom.

Tiganj treba da držite na tihoj vatri i da ga ne pomerate previše, a začinite ih kada ih sipate u tiganj.

“Ja dodajem i malo kisele pavlake, a zatim ih umutim. To je stvarno predivno”, kaže kuvarica.

Kada dodate pavlaku, da bi kagajana bila još kremastima, smanjite temperaturu šporeta, a Aringtonova savetuje i da ih ne pomerate prevše špatulom po tiganju, kako ih ne biste potpuno izmrvili.

I još jedna caka – taman pre nego što vam izgleda da su jaja gotova, isključite šporet. Ostaće taman dovoljno toplote da se kajgana lepo isprži, a da ne zagori.

Preostaje vam samo da uživate u savršenoj kajgani…

Bonus video:

SRBI BACE 2 MILIONA KG HRANE DNEVNO, A POLA MILIONA OSTANE GLADNO! Mitkovski u Pulsu: Najveći problem je u planiranju kupovine

01:49

SRBI BACE 2 MILIONA KG HRANE DNEVNO, A POLA MILIONA OSTANE GLADNO! Mitkovski u Pulsu: Najveći problem je u planiranju kupovine

(Espreso)