in

KAKO OPORAVITI KOŽU LICA POSLE TEŠKE ŠMINKE:Tretmani koji vraćaju blistavost i lepotu (FOTO)

Praznična euforija uveliko je iza nas, ali je malo onih koji se posle upotrebe teške šminke i uživanja u kaloričnoj hrani i piću mogu pohvaliti blistavom i lepom kožom. Koža bez sjaja i kesice ispod očiju usled konzumiranja veće količine alkohola, manjka sna i vremena provedenog u zadimljenom prostoru ipak se mogu vratiti u balans.

Veledrogerijske maske često neće moći da poprave načinjenu štetu. Zato se preporučuju mezoterapijski kokteli za revitalizaciju kože oko očiju, jer je koža u toj regiji vrlo tanka i osetljiva. Ovi kokteli će drenirati višak sadržaja i povratiti neophodnu elastičnost i jedrinu – kaže za Srećnu republiku kozmetolog dr Nenad Stanković.

shutterstock.com

Veća količina pudera, senki i ruževa za usne može da dehidrira kožu lica

 

Prema njegovim rečima, često se savetuje kombinacija sa laserskom rejuvenacijom u toj regiji kako bi se izvršio i mehanički piling.

Mehanički piling je važan za eliminisanje izumrlih ćelija sa površine kože i vraćanje otvorenosti i sjaja očnoj regiji – navodi dr Stanković.

Temperaturne razlike, boravak u toplim prostorijama i zanemarivanje kože posle upotrebe teške šminke mogu da rezultuju dehidracijom. Preporuka kozmetologa je biorevitalizacija koja će dubinski hidrirati i ishraniti kožu u jednom aktu. Savetuju se i stimulatori kolagena kao što su polilaktična kiselina i polinukleotidi koji su potpuno prirodni. Oni se posebno savetuju u kombinaciji sa laserskom tehnologijom.

Uz sve navedeno, unos dovoljne količine vode, izbalansirana ishrana, redovna fizička aktivnost i kvalitetan san doprineće da koža lica povrati izgubljeni sjaj i blistavost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: