in

“KAKO DA KAŽEM MOMKU I PORODICI?” Borila se sa NEPLODNOŠĆU, a onda je kod LEKARA usledio ŠOK ne samo za nju već i za ceo SVET!

Da je život nepredvidiv i pun iznenađenja, uverila se Ešli Nes, frizerka iz Masačusetsa kada je otišla na ultrazvuk kod lekara. Misleći da nosi jednu bebu kako joj je u Februaru rečeno, ona i njen verenik Val ostali su potpuno zatečeni shvativši da će postati roditelji još četvoro dece, odnosno duplih blizanaca.

Buduća majka već ima jednu ćerku iz prethodne veze, a kako je rekla, ranije se borila sa neplodnošću. Njena reakcija pretvorila se u potpuni šok kada je saznala da nosi  dva para identičnih jednojajčanih blizanaca. 

Ovo je bilo i veliko otkriće i nešto sa čime se ranije nije susrela ni tehničarka ultrazvuka, koja je vršila pregled. Ona je napustila prostoriju vidno iznenađena, želeći da proveri da li je taj fenomen moguć. Kada se vratila u prostoriju, tehničarka je saopštila ovoj ženi divne vesti da će postati mama dvoje devojčica i dvojice dečaka.

 

 

Dok je sedela na ultrazvuku Ešli kaže da su joj se mnoga pitanja vrzmala po glavi.

– Ok, kako ću ovo da izvedem? Kako da kažem momku da nosim četvorke? Kako da kažem porodici? – objasnila je za „Dobro jutro Amerika“

Uprkos tome što je ona imala već ćerku, a Val troje dece iz prethodne veze, ovo je bilo posebno iskustvo za njih, budući da se Ešli godinama borila sa neplodnošću.  

– Teško sam zatrudnela sa prvom ćerkom. Imala sam pobačaje u prošlosti – otkrila je ona u emisiji.

 

 

Ona je zatrudnela neposredno pre bakine smrti i kaže da oseća kako je ovo njen poklon. Mnogi od njenih prijatelja i porodice bili su nepoverljivi prema ovoj vesti koju im je Ešli saopštila, međutim, kasnije su joj svi postali podrška. Buduća mama se oseća počastvovano i blagosloveno, saznanjem da je jedna od retkih žena koje zatrudne na ovaj način. Ona se raduje rođenju dece i brine kako će ih razlikovati. Uz to dolaze još i druge brige i odgovornosti koje donosi podizanje četvoro dece istovremeno.

 

 

Pošto neguju porodičnu tradiciju biranja imena koja počinju na slovo Č, to je prepustila svojoj osmogodišnjoj ćerki Šanel, koja je već dala imena svojoj braći i sestrama: Česli i Četam za sestre , Čens i Česton za braću. Ešli je pokrenula stranicu za podršku, gde joj ljudi pomažu da prikupi sredstva kako bi se od šestočlane poodice adaptirali na desetočlanu, kakva će i biti rođenjem ovih blizanaca.

 

 

Ovaj medicinski fenomen nastaje retko. Samo u jednom slučaju od 70 miliona, kada dve različite jajne ćelije budu oplođene sa dva spermatozoida, što dovodi do dvostruke trudnoće. Ako se ova jajašca razdvoje što je čest primer kod začetih blizanaca, onda je to rezultat identičnih blizanaca kojih je više od dva.

Lekari planiraju da porode Ešli između 30. I 32. nedelje zbog rizika nošenja četvorke, tako da se njen porođaj očekuje već u avgustu.

  

BONUS VIDEO: