in

Kad shvatite zašto to rade i vi ćete isprobati ovaj neobičan trik

Industrija lepote je jedna od najprofitabilnijih grana zato što žene širom sveta žele da budu lepe. Procena je da godišnje zarađuju vipe od 90 milijardi dolara na globalnom nivou. 

U moru brojnih brendova svako malo se pojavi neki preparat za negu ili proizvod bez koga se ne može od četkica svih mogućih vrta i veličina do blendera. 

Upkos ekspanziji kozmetičke industrije sve je više onih dama koje pribegavaju jednostavnijim rešenjima, jer ne žele da bacaju novac na preskupe proizvoda.

Evo nekoliko načina kako možete da se ulepšate uz proizvode koje već imate u svom kupatilu.

1. Pasta za zube

Pasta za zube može da posluži za dobijanje punih usana. Sastojci paste utiču na negu usana bolje od balzama pri čemu će učiniti da usne izgledaju sočnije i punije. Dovoljno je da namažete pastu, sačekate pet do 10 minuta, isperete vodom i to je to. Pasta za zube može da vam posluži da posvetlite i požutele nokte.

Pixabay.com

Pasta za zube može da učini usne punijim, a posvetljuje i požutele nokte

2. Dezodorans protiv žuljeva

Svaka dama u svom neseseru obavezno ima dezodorans koji je njen najveći saveznik u borbi protiv neprijatnih mirisa pazuha. A, da li ste znali da dezorans u stiku možete da iskoristite i kad vas žuljaju cipele kako bi ste sprečili pojavu plikova i bolnih žuljeva. Jednostavno namažite dezodoran na stopalo koji će napraviti tanak, provovidni film koji će zaštiti stopala od žuljeva.

3. Umeci iz grudnjaka

Ukoliko ste ostali bez blendera u sred šminkanja rešenje su jastučići iz starog grudnjaka. Možda neće biti efikasni kao pravi blender, ali će vam pomoći da nanesete puder na lice bez tragova. Kosritite sistem tapkanja kao što inače radite sa blenderom.

Shutterstock

Mnoge žene se kunu da je kora od banane bolja od bilo kog botoksa

4. Banana za zube

Verovatno niste znali da kora od banane može da vam pomogne da izbelite zube. Jednostavno zube istrljajte unutrašnjom stranom kore, ostavite nekoliko minuta i isperite usta. Na sličan način deluju i jagode. Koru od banane možete joristi i za brzinsku masku za lice, a mnoge žene se kukunu da zateže kožu bolje od bilo kog botoksa. 

5. Gušća kosa

Lepa i gusta kosa je san svake žene, ali to najviše zavisi od kvaliteta same dlake. Ali, zašto ne biste pribegli triku koji koristi i Kim Kardašijan i Arijana Grande. Da biste dodali volumen kosi sve što je potrebno je da četkicom nanesete senku u boji vaše kose na razdeljak i to u pravcu surotnom od rasta dlaka i očas posla ćete dobiti kosu raskošnog volumena, piše Investing. com.

BONUS VIDEO:Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /