in

Fitnes trener tvrdi: Ove namirnice tope salo sa stomaka, a jednu zimi svi Srbi jedu!

Fitnes trener tvrdi: Ove namirnice tope salo sa stomaka, a jednu zimi svi Srbi jedu!

Postoji mnogo namirnica koje možemo dodati obrocima kako bismo brže smršali. Unošenje u organizam svih hranjivih materija koje su mu potrebne za razvoj, ključan je deo skidanja kilograma. Fitnes trener Džena Rico nedavno je na društvenoj mreži „TikTok“ objavila video u kojem je istakla dve vrste namirnica koje nam mogu pomoći da imamo ravan stomak i normalan rad creva. Radi se o fermentisanoj hrani i namirnicama bogatim proteinima.

Kiseli kupus

Džena naglašava važnost fermentisane hrane, poput jogurta i kiselog kupusa. “Fermentisana hrana biće vaše tajno oružje protiv nadutosti”, kaže ona. Objašnjava da probiotici, korisne bakterije koje se nalaze u ovoj hrani, igraju ključnu ulogu u radu creva, što je neophodno ako želimo da smršamo. “Ova hrana više će pomoći u smanjenju nadutosti nego bilo koji napitak koji ćete kupiti”, objasnila je.

 

 

Proteini

Proteini pomažu da duže ostanemo siti i pokreću prirodne sposobnosti tela za sagorevanje masti. Neke od namirnica bogate proteinima su: belo meso, tunjevina, pasulj, mleko i mlečni proizvodi, banane, jaja. “Tokom svakog obroka unesite oko 30 grama proteina, a za međuobroke neka to bude oko 15 grama”, savetuje fitnes trener.

Važno je imati na umu da gubitak težine zahteva sveobuhvatan pristup, uključujući i redovno vežbanje. Ne treba računati samo na ovu hranu.

Bonus video: