DIJETOLOG OTKRILA SENDVIČ KOJI NE GOJI! Potrebna će vam biti SVINJSKA MAST i kilogrami će nestajati!

Sendvič, Foto: Carina Info

Ako mislite da je mast vaša najveća prepreka ka vitkoj liniji – grešite. Stručnjaci kažu, ako je mudro koristite, možete čak i da smršate.

Većina dijeta se zasniva na obilnom unosu zeleniša, proteina, smanjenim ugljenim hidratima ili, pak, obedovanjem u tačno određeno vreme. Međutim, potpuno neočekivano otkriće naučnika baca novo svetlo na jelovnike koji pomažu gubitak telesne težina. Po njima, osoba mora da jede mast da bi se rešila masti, odnosno suvišnih kilograma.

Dijetolog Elena Solomatina rekla je da ljudi greše smatrajući svinjsku mast štetnom namirnicom. Zapravo, ako redovno konzumirate ovu namirnicu možete bez poteškoća da povratite nekadašnju liniju i zdravlje.

“Sendvič od hleba od celog zrnevlja sa svinjskom mašću i povrćem savršeno će utažiti glad. Sa takvom hranom možete čak i da smršate. Posle takvog sendviča nećete želeti da jedete neku viskokaloričnu hranu, poput one koja sadrži ugljene hidrate i slatkiše. Zapravo, svinjska mast je vrlo korisna namirnice”, zaključuje dijetolog.

Oprezno sa količinom

Međutim, ne bi trebalo da preterujete sa unosom svinjske masti, ne treba zaboraviti da je oba vrlo kalorična.

“Ona je 100 odsto mast, pa je tako ne bi trebalo uzimati više od 10-30 grama dnevno. U ovoj količini ima mnogo više biološki aktivnih supstanci nego u puteru. Gojazne osobe i one koje već imaju visok nivo holesterola ne bi trebalo da jedu više od deset grama dnevno. Za sve ostale – do 30 grama, po mogućnosti podeljeno u nekoliko porcija u toku dana”, preporučuje Solomatina.

(Espreso/Rina)