in

Da li je tako i kod vas? Studija otkrila koji deo dana je najstresniji, čuvajte živce!

Kod svakog od nas postoje stvari i situacije koje nam stvaraju stres, bilo da se radi o kućnim obavezama, vaspitanju dece, saobraćaju, poslu koji obavljamo, partneru… Ali, nova studija je otkrila koji je zapravo najstresniji deo dana za većinu. 

Istraživanje urađeno u Londonu na 2.000 osoba pokazalo je da se najstresnijim vremenom smatra 7:23 sati ujutru, piše „CBS News“.

Međutim, postoji mala razlika u najstresnijem dobu dana, u zavisnosti od pola. Žene se obično susreću s prvim stresorom ranije od muškaraca, u 7:50 ujutro. Za muškarce, prvi stresni incident počinje tek nakon gotovo sat vremena, u 8:43 ujutro. Ove jutarnje drame mogu čak ometati vašu sposobnost da imate supešan dan.

Zašto je jutro najstresniji deo dana? Treba učiniti mnogo toga, a nema mnogo vremena. Bilo da vam nervozu stvara saobraćaj na putu do posla ili priprema dece za školu, razumljivo je zašto je 7:23 ujutro najstresnije doba dana.

Međutim, ovo nisu jedini jutarnji stresori. Još jedna stvar zbog koje jutro može biti najstresnije doba dana je prečesto odlaganje jutarnjeg alarma i kasno buđenje. Uz to, više jutarnjih stresora uključuje prosipanje nečega po odeći, slučajno razbijanje predmeta, zagorelu hranu i poteškoće u pronalaženju parking mesta. 

Bonus video: