in

DA LI BISTE NOSILI KOPITA NA NOGAMA? Ove čizme su novi modni trend, a izgledaju potpuno bizarno! (FOTO)

Modni trendovi menjaju se iz godine u godinu, a svedoci smo toga da neki modeli izgledaju pomalo bizarno. Visoka moda često može biti šokantna, neki bi rekli i nenosiva. Međutim, poznato je da svaka roba ima svog kupca. 

Na nedavno održanoj reviji Aleksandra Mekvina predstavljene su čizme za sezonu jesen/zima 2024, a na koje niko nije ostao ravnodušan. Naime, reč je o čizmama čije je gazište u obliku kopita. Plitke čizmice uz nogu predstavljene su u nekoliko boja poput braon, bež i sive. 

 

 

Cena ovih ekstravagantnih modela još nije poznata, ali su nesumnjivo izazvale brojne reakcije na društvenim mrežama.

Pre samo godinu dana jedna dizajnerka je na TikToku podelila sličan model obuće. Međutim, njene cipele su izgledom asocirale na papke životinje.

 

 

Dizajnerka je u snimku na TikTok mreži prezentovala način izrade ovih cipela i kako ih sa uživanjem i kreira i nosi. Otkinula je u početnom pocesu petu, a onda je u prethodno pripremljen kalup za kopita i smese od voska i drugih materijala umočila taban i dobila platformu, odnosno noseći deo kopita. Išmirglala je taj deo, zatim ga lakirala i dobila profi papke. Da bi završila ceo proces umočila je bele čarape u prethodo prokuvanu farbu i tako je ofarbala čarape u neobične nijanse koje se prelamaju, te ih navukla na cipele kao njihov sastavni deo. A onda je prošetala svoje papke.

Kako je napisala u objavi na društvenim mrežama, prvi model ovakve obuće kreirala je pre više od devet godina i dan-danas uživa da ih nosi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: