in

Čaj koji spušta PRITISAK I ŠEĆER svi imaju u kući, ali ga zaobilaze: Za fantastične REZULTATE dovoljne su dve ŠOLJE dnevno!

Čaj koji spušta PRITISAK I ŠEĆER svi imaju u kući, ali ga zaobilaze: Za fantastične REZULTATE dovoljne su dve ŠOLJE dnevno!

Ovaj kiseli i pikantni čaj ne samo da ima osvežavajući ukus – on bi mogao da igra ulogu u lečenju dijabetesa i drugih problema povezanih sa bolešću. Čaj od hibiskusa može imati koristi za zdravlje srca, a prema Nacionalnom institutu za zdravlje, dijabetes znači da je veća verovatnoća da ćete razviti srčane bolesti, plus da imate povećane šanse za srčani udar i moždani udar, prenosi Everyday Health.

„Utvrđeno je da ispijanje šolje čaja od hibiskusa dva puta dnevno smanjuje sistolni krvni pritisak kod osoba sa dijabetesom u periodu od mesec dana, što je posebno dobra vest za ovu populaciju, jer su u većem riziku od razvoja kardiovaskularnih bolesti“, kaže Erin Palinski-Vejd, nacionalno priznati ekspert za fitnes i ishranu.

Štaviše, pregled je otkrio da je čaj od hibiskusa značajno pomogao u smanjenju i sistolnog i dijastolnog krvnog pritiska. Kao što CDC napominje, sistolni krvni pritisak, koji je naveden na vrhu vašeg očitavanja, odnosi se na pritisak u vašim arterijama kada vaše srce kuca. Dijastolni krvni pritisak je donji broj, koji označava arterijski pritisak između otkucaja srca. Rooibos čaj ​​može pomoći u usporavanju napredovanja dijabetesa. Inače, ovaj čaj mnogi od nas imaju u kuhinji, ali nisu upoznati sa njegovim zdravstvenim benefitima.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.