in

Bubuljice na MESTIMA lica OTRIVAJU potencijalne bolesti: Ako vam se pojave na NOSU, proverite vaše SRCE

Bubuljice na MESTIMA lica OTRIVAJU potencijalne bolesti: Ako vam se pojave na NOSU, proverite vaše SRCE

 

Bubuljice na vašem licu često ukazuju na mnogo teže probleme. Verovatno i vi dirate bubuljice bez obzira što znate da time oštećujete kožu i što tako možete preneti bakterije svuda po licu i telu. Međutim, bubuljice i akne nisu isto niti tako treba da se tretiraju.

1. Bubuljice na bradi

Akne na ovom delu govore o hormonskim promenama u telu, a kod žena mogu ukazivati i na početak ciklusa. Redukcija ishrane može pomoći. Odreći se masnih proizvoda, a umesto toga ubaciti dosta proteinskih proizvoda.

2. Bubuljice na slepoočnici Čest uzrok akni je kontakt sa proizvodima za kosu. Tretmane i šampone treba utrljavati u kosu, ali samo u vrhove. Osobe sa masnom kožom inače su skloni aknama, kada proizvodi i preparati dođu u kontakt sa masnoćom.

3. Bubuljice na uglovima usana

Za ovo je kriva hrana koju jedete! Posebno kisele namirnice kao što su voćni sokovi i sirće. Čak i masna hrana! Ako imaju tendenciju da dobijate akne oko usta, nakon jela koristite krpu.

4. Bubuljice na obrazu Nemojte se rukama naslanjati na obraze. Osim toga, bakterije na mobilnom telefonu mogu biti krivci.

5. Bubuljice na nosu

Ovdje je stres, najčešće, okidač! Stoga temeljno čišćenje kože od posebne je važnosti u stresnim vremenima. Nedostatak vitamina B može takođe biti uzrok nastajanja bubuljica na nosu.

6. Bubuljice na čelu Akne na čelu su posebno uporne! Razlog tome, u mnogim slučajevima, čini probavni sistem. Mnogo šećera i masti podstiče nastanak akni. Problemi sa bešikom, takođe mogu uticati na vašu kožu.

Uz ove jednostavne savjete ćete se možda zauvijek riješiti problema i prestati da posjećujete kozmetičare i dermatologe. Zapamtite da za svaki problem postoji rješenje.

Zona 1 & 2 – čelo: Probavni problemi Jedite manje ”junk food-a”, smanjite količinu masnoća laganijom dijetom, pojačajte unos vode u organizam i ubacite svježe krastavce u ishranu.

Zona 3 – između obrva: Jetra Smanjite unos alkohola, masne hrane i mliječnih proizvoda. Ovo je zona u kojoj se pojavljuju i alergije na hranu pa pazite na sastav onoga što jedete. . Prazne i loše kalorije mogu imati štetan uticaj na raspoloženje

Zona 4 & 5 – oko očiju: Bubrezi Bilo kakva pojava oko očiju, pa i tamni krugovi, ukazuju na dehidraciju. Pijte vodu!

Zona 6 – nos: Srce Proverite krvni pritisak i količinu vitamina B. Smanjite unos začinjene i gorke hrane i unos mesa. Pronađite način da smanjite holesterol konzumirajući orašaste plodove, avokado i ribu. Kako ovaj deo lica prirodno ima nešto šire pore, pazite da vašoj kozmetici nije istekao rok trajanja ili da začepljuje pore.

Zona 7 & 8 – uši: Bubrezi Opet voda! Smanjite unos gaziranih pića, kafe i alkohola jer vode ka dehidraciji.

Zona 9 & 10 – obrazi: Disajni putevi Pušite? Skloni ste alergijama? Ovo je problematično područje za obe stvari. Izbacite meso, mlečne proizvode, alkohol, kofein i šećer, a u organizam unosite više povrća. Postoji još jedna bitna stvar o kojoj retko razmišljamo, a to su mobilni telefoni i jastučnice – neka budu čisti jer uzrokuju najviše akni na ovom području.

Zona 11 & 12 – oko usana: Hormoni Ovo je dominantna zona za stres i hormonalne promene. Iako se čini nemoguće uticati na to, ipak možete napraviti razliku tako što ćete imati kvalitetan san, unositi dovoljne količine tečnosti i jesti lisnato povrće koje održava kožu čistom. Po pravilu se ženske hormonalne akne pojavljuju tokom ovulacije.

Zona 13 – brada: Želudac Pojačajte unos vlakana i pijte biljne čajeve kako bi vam se poboljšala probava.

Zona 14 – vrat: Bolest Bubuljice na ovom području mogu biti znak da se telo bori s nekom bakterijom kako bi izbeglo bolest.

BONUS VIDEO