in

Bio je zapanjen kad je saznao koliko ima godina i šta može da uradi! (FOTO+VIDEO)

U svetu gde se često čuje kako starost donosi ograničenja, jedna neverovatna baka uspešno ruši stereotipe i pokazuje da godine nisu prepreka za vitalnost i snagu. Sa osamdeset godina ova neustrašiva baka nije samo redovan posetilac teretane, već i inspiracija za sve generacije. 

Svako jutro, ova baka izaziva gravitaciju izvodeći komplikovane vežbe sa lakoćom koja je zapanjila i mnogo mlađe vežbače u teretani. Njena posvećenost fizičkom zdravlju je primer svima, a njena energija je zarazna, podstičući ljude oko nje da se bore protiv stereotipa o starijim osobama.

Ova baka postala je lokalna legenda u teretani, gde je postala uzor mnogima. Njeno prisustvo je podsticaj za mlade ljude, podsećajući ih da ne zanemaruju svoje zdravlje i fizičku aktivnost. Takođe, ona je inspiracija za druge starije osobe koje možda oklevaju da se upuste u svet vežbanja.

Njena priča nije samo o fizičkoj snazi, već i o mentalnom zdravlju i pozitivnom stavu prema životu. Baka nam poručuje da su godine samo broj i da je ključ vitalnosti u aktivnom i pozitivnom pristupu svakodnevnim izazovima.

Elejn me je bukvalno oduševila! Ona ima 80 godina i neverovatno je jaka. Upravo sam razgovarao sa njom u teretani, jer sam je gledao kako trenira i želeo sam da saznam njenu priču. Njen odgovor je bio jednostavan “samo dođi ovamo…samo se pojavi u teretani ili gde god da treniraš i radi dosledno”. Imam 30 godina da je stignem i ojačam kao ona. Ona je primer da nikad nije kasno. Elejn nije na društvenim mrežama, nema Instagram ili Fejsbuk nalog, ona samo radi svoje i postaje jača svakim danom. Ona je moj novi heroj – stoji u opisu videa.

 

 

Snimak je samo na Instagramu dobio 212.000 sviđanja, a komentari su se ređali. 

– Očigledno je da ona nije početnik!

– Najteži deo i jeste pojaviti se, ali posle treninga osećaš se tako ponosno.

–  Možeš biti najstarija osoba u teretani ili najmlađa u domu za stare, na tebi je da biraš.

– Većina upola mlađih ljudi ne može ovo da uradi.

– Bravo za Elejn!                              

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: