in

Ako imate ove TEGOBE momentalno zaboravite na BELI LUK: Možete da napravite HAOS u organizmu, evo koliko može da bude OPASNO!

Ako imate ove TEGOBE momentalno zaboravite na BELI LUK: Možete da napravite HAOS u organizmu, evo koliko može da bude OPASNO!

Lekovita svojstva belog luka su i naučno dokazana. Ipak, ne bi trebalo da ga konzumiramo u izvesnim situacijama.

Beli luk može da bude i štetan, a najčešće u kombinaciji sa određenim lekovima.

Prema brojnim studijama, aktivno konzumiranje belog luka opušta krvne sudove i smanjuje krvni pritisak. Veoma je efikasan u snižavanju nivoa holesterola (LDL).

Jača imuni sistem i koristan je za lečenje infekcija. Zdrav je, ima neverovatan ukus, lako se kombinuje sa različitim jelima.

Ako se jede sirov, izaziva neprijatan zadah i gorušicu, međutim to najviše zavisi od telesne hemije pojednica. Međutim, koliko je zdrav, toliko može da prouzrokuje zdravstvene probleme!

Ne bi trebalo da ga kombinujete sa sledećim terapijama:

– Beli luk ima prirodna antikoagulantna svojstva i ne treba ga kombinovati sa lekovima za antikoagulaciju – lekovi koji se koriste za lečenje problema sa cirkulacijom, razređuju krv i time sprečavaju staranje ugrušaka. U suprotnom može da dođe do krvarenja.

– Ako uzimate bilo kakve lekove, ne bi trebalo da uzimate beli luk bez prethodne konsultacije sa lekarom.

– Ukoliko imate problem sa jetrom i uzimate terapiju, beli luk može umanjiti efikasnost iste.

– Osobe sa osetljivim stomakom trebale bi da izbegavaju beli luk, jer je težak za varenje.

– U toku trudnoće ili dojenja, uzimanje belog luka kao lek nije preporučljivo.

– Ukoliko imate normalan ili nizak krvni pritisak, ne bi trebali da jedete svakodnevno beli luk. Pritisak bi mogao još više da se snizi i izazove komplikacije.

BONUS VIDEO