in

Ženska imena koja su vesnici nesreće: Izbegavajte ih u širokom krugu, nisu za vaše princeze

Prema određenim ruskim tradicijama, veruje se da imena mogu uticati na sudbinu osobe.

Iz tog razloga, određena imena se smatraju nepoželjnim za devojčice, jer se veruje da donose izazove i teškoće u život.

Shutterstock

 

Evo nekoliko primera:

Vera

Ime Vera simbolizuje unutrašnju snagu i sposobnost prevazilaženja teškoća. Međutim, smatra se da devojčice sa ovim imenom mogu doživeti znatne prepreke i izazove pre nego što dostignu blagostanje ili uspeh.

Aleksandra

Za devojčice koje nose ime Aleksandra veruje se da će se često naći u situacijama gde moraju da preuzmu brigu o porodici i da se suočavaju sa svakodnevnim problemima, čak i kada bi radije radile nešto što ih ispunjava. Ovaj jaz između želja i obaveza može dovesti do osećaja nezadovoljstva. 

Tamara

Tamari se pripisuju izazovi poput izdaje i zdravstvenih problema. Takođe se veruje da je moguće da će Tamara doživeti neuspehe u braku, možda čak i postati udovica ili se razvesti. Ako se Tamara ponovo uda, može postati preterano vezana za svog partnera, što može dovesti do napetosti u odnosu zbog njenih strahova i sumnji, piše 24sedam.rs.

Ove interpretacije imena dolaze iz tradicionalnih verovanja i ne treba ih shvatati previše doslovno, ali pružaju zanimljiv uvid u to kako kultura može oblikovati percepciju o imenima i njihovom uticaju na živote pojedinaca.

 

Bonus video: