in

Vila pored Firence čiji je enterijer tako dobar da ostavlja bez daha

Vila pored Firence čiji je enterijer tako dobar da ostavlja bez daha

Zar ne želite odmah da se preselite tamo?

Firenca je grad u središnjoj Italiji, poznat po svojoj bogatoj istoriji, umetničkoj baštini i zadivljujućoj arhitekturi. Kolevka je renesanse i dom slavnih umetnika poput Leonarda da Vinčija, Mikelanđela i Dantea. Grad se nalazi u regiji Toskana i dom je mnogih poznatih znamenitosti, uključujući firentinsku katedralu Duomo, galeriju Ufici i slavni most Ponte Vekio. Ako se nađete u Firenci, svakako istražite vrtove Boboli, kapelu Mediči i Palazzo della Signoria. To su znamenitosti koje predstavljaju impresivnu umetničku i arhitektonsku zaostavštinu grada.

Foto: Tomasz Zajda / Alamy / Alamy / Profimedia

Firenca se s razlogom smatra jednim od najlepših gradova na svetu, stoga je i danas popularno turističko odredište koje privlači milione posetilaca svake godine i oduševljava svojom prekrasnom umetnošću i arhitekturom.

3d kuća

Villa Rinascimentale

Koliko je arhitektura važna u ovom gradu pokazuje i to što ćete tamo naići na predivne vile i kuće izgrađene u renesansnom stilu. Jedna takva je i Villa Rinascimentale.

Ova veličanstvena luksuzna renesansna vila se nalazi na brežuljcima Firence, okružena čempresima i samo deset minuta udaljena od centra grada.

Pogled na beskrajno zelenilo

Vila, sa svojom zadivljujućom arhitekturom u renesansnom stilu i bujnim vrtovima, dokaz je bogate kulturne baštine grada i popularno je turističko odredište za one koje zanimaju umetnost, istorija i kultura. Njen dizajn je vrhunski primer arhitekture u renesansnom stilu, elegantnim linijama i fokusom na klasične oblike. Vila je okružena bujnim vrtovima i smeštena usred brežuljaka i maslinjaka, pružajući zadivljujući kontrast užurbanom gradu koji je okružuje.

Tokom vekova vila je doživela brojne renovacije, a njen renesansni karakter i detalji kombinovani s modernim elementima izdvajaju je od ostalih smeštaja. U prirodnom krajoliku, raspored Ville Rinascimentale tipičan je primer aristokratske renesansne vile. Njeno srce čini lepo dvorište.

Očaravajući enterijer

Enterijer Ville Rinascimentale podjednako je impresivan, s bogatim freskama, kićenim dekorom i modernim stilskim nameštajem. Svojim gostima vila pruža pogled na život u renesansnoj Italiji, sa prostranim sobama i hodnicima koji izazivaju osećaj raskoši i elegancije.

Zadivljujuća arhitektura i dizajn enterijera

Villa Rinascimentale je zaista izvanredna istorijska vila koja služi kao dokaz lepote i kulturnog značaja Firence u Italiji. Sa svojom zadivljujućom arhitekturom u renesansnom stilu, bujnim vrtovima i bogatom kulturnom baštinom, vila je destinacija koju moraju posetiti svi koje zanimaju umetnost, istorija i i kultura, piše Journal.hr.

Bilo da ste iskusan putnik ili prvi put posećujete Italiju, Villa Rinascimentale sigurno će ostaviti trajan utisak i pružiti jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram