in

Treba li devetogodišnja devojčica da brije noge? Jedna mama je postavila ovo pitanje, rasprava se ne stišava

Treba li devetogodišnja devojčica da brije noge? Jedna mama je postavila ovo pitanje, rasprava se ne stišava

Kada vaša deca odrastu, može da vam postane teško da  im pomognete da se nose sa svim promenama koje se dešavaju u njihovim telima. Možda ne osećate da su spremni za određene stvari, ali u isto vreme mogu da budu zabrinuti zbog načina na koji izgledaju i kako to utiče na njih u školi. Jednoj mami je to bio slučaj jer njena devetogodišnja ćerka želi da počne da brije noge, ali nije sigurna da je dovoljno stara za to, prenosi Miror.

Žena je na forumu Mumsnet objasnila da noge njene ćerke nisu mnogo dlakave, ali se u poslednje vreme povećao broj svetlih dlačica. Kaže da je njena mama tvrdila da je bila premlada da bi obrijala noge sa 13 godina, što je dovelo do toga da je dobila nekoliko neželjenih komentara dece u školi.

– Još nije ušla u pubertet, ali brine da su joj noge dlakave. Nisu mnogo dlakave, ali su se nedavno pojavile svetle dlake. Mislim da je devet godina zaista premlado za to. Možda bih prvo probala depilator.

– Želim da je ohrabrim da još malo sačeka na to, ali razumem da je to njeno telo i želim da sama bira šta da radi – napisala je u objavi. Kao odgovor, mama je dobila dosta saveta u komentarima, a mnogi su rekli da bi trebalo da pomogne svojoj ćerki tako što će je naučiti pravim metodama da izbegne posekotine.

– Molim te pomozi joj da to uradi! Moja mama nije htela da mi pomogne pa sam završila sa malim posekotinama po čitavim nogama. Obavezno je sprovedite kroz opcije i pustite je da sama bira – napisao je jedan korisnik. – Pustio bih je i naučio je kako da to radi ispravno i bezbedno – dodao je drugi.

Ali nisu se svi složili sa tim. “Apsolutno je premlada za to. Pokušajte da joj objasnite da nije vreme za takve stvari”, prokomentarisala je treća osoba, dok je četvrta dodala: “Ne dajte joj to, neka bude još malo dete. .”

 

Kakvo je va[e mi[ljenje o ovoj situaciji?