in

Tinejdžeri na ŽURKAMA u Srbiji, nose narukvice različitih boja: Evo zasto je PLAVA prestravila sve roditelje

Tinejdžeri na ŽURKAMA u Srbiji, nose narukvice različitih boja: Evo zasto je PLAVA prestravila sve roditelje

Na Tviteru se pojavila vest koja je mnoge roditelje uspeničila. Naime jedan korisnik je napisao:

” Burazerova ćerka (14 god) mi priča o žurkama na koje ide. Informacija koja mi je pokvarila mozak: na žurkama svi nose narukvice drugih boja. Svaka boja ima svoje značenje:

  • 1. Zelena – singl
  • 2. Crvena – zauzet/a
  • 3. Žuta – open relationship
  • 4. Plava – ISKUSAN/A “

 

 

Naime, ovakve žurke su poznate kao “SEMAFOR”, te su baš prepoznatljive po tim narukvicama. I sama sam išla na takve, jer još odavno postoje, znači nije novina. Iskreno bila je kao i svako druga žurka, ništa drugačije, jedino što tada nije postojala plava sa značenjem “iskusan/a”. 

Da li su dosadile klasične pa su hteli još jednu da ubace, ne znam, znam sam samo da je “iskusn/a” značenje jako neumesno. Moramo uzeti u obzir da se ovde radi o deci koja su još uvek maloletna, ali da se radi i o osobama 30 plus, veoma je degutantno da dozvolite random ljudima da zaviruju u vaš krevet i broje partnere.  

Ljudi su imali podeljeno mišljenje, mnogi su se zgrozili, ali i krivili same roditelje. 

” Nije problem u žurkama nego u roditeljima što puštaju dete od 14g na žurke pre svega namenjene brucošima. Moji drugovi od 30g i dalje idu na te žurke. To nije mesto za decu “, glasio je jedan komentar. 

” Poenta je u tome sto zelimo da nam se deca sto pre uozbilje.Mnogi roditelji sklanjaju sve igračke čim dete krene u školu.O čemu dete razmislja kad se insistira da bude zrelo?Šta je sledece kad mu i prirodno dosadi igra?Ostaje mu sex sto je i sasvim normalno u neko doba “, nadovezao se drugi. 

“Bilo je i kad sam ja bila klinka. Nije bila plava, ali verujem da predstavlja onog ko se vec ljubio. Imam dosta dece u okruzenju, sem sto bulje u telefon mnogo, slični su kao i mi”. 

“To za plavu mi deluje da je izmislila”, bili su samo neki od komentara. 

Jasno je da sam koncept žurki ne možemo mi da biramo, niti roditelji da imaju detaljan uvid u izlaske mladih. Jedino što možemo da učinimo da ako dođe do toga da vaše dete ipak ode na takvu, jeste da ih uputite, razgovarate i objasnite zašto nije okej nepoznatim ljudima dati uvid u vaš seksualni i emocionalni život samo preko “obične” narukvice.