in

Svadba je trajala 10 dana: Lepotica sa Balkana se udala za najzgodnijeg princa, a venčanje je bilo kao iz bajke!

Abdul Matin (32), brunejski princ, na društvenim mrežama je poznat kao „zgodni princ“ zbog dobrog izgleda. Važio je za najpoželjnijeg neženju u Aziji, a sada se venčao sa devojkom (29) koja nije kraljevskog porekla. Ona vuče korene iz Hrvatske, a princ je otkrio da se verio sa Jang Mulijom Anišom Rosnah u decembru i time razočarao i iznenadio mnoge obožavaoce. Mlada je unuka savetnika brunejskog vođe, sultana Hasanala Bolkijaha, vlasnica je modne i turističke kompanije, a njen brat je prinčev dugogodišnji prijatelj. Princ Matin je deseto dete sultana, jednog od najbogatijih monarha u svetu.

Profimedia

 

Svadba je u nedelju dostigla vrhunac, a slavlje je trajalo 10 dana. Mlada je prvo nosila tradicionalnu crvenu venčanicu s impresivnom tijarom, a kasnije se presvukla u belu venčanicu s detaljima od čipke i dijamanata. Mladoženja je nosio je vojnu uniformu. Vjenčanje je bilo u raskošno ukrašenom prostoru pred 5.000 uglednih gostiju, među kojima su se našli članovi kraljevske porodce Saudijske Arabije i Jordana, potom indonezijski predsednik i čelnik Filipina.

Bračni par se prvi put pojavio u javnosti mašući hiljadama okupljenih iz otvorenog „rols rojsa“, dok se povorka kretala kroz glavni grad Bandar Seri Begavan.

Bonus video: