in

Saksijsko cveće za balkon koje ne traži mnogo pažnje, a cveta prelepo

Saksijsko cveće za balkon koje ne traži mnogo pažnje, a cveta prelepo

Napravite sebi savršenu oazu.

Uz pravo zemljište, ishranu i redovno održavanje, ovo je ukrasno bilje koje uvek uspeva, i koje možete gajiti na terasi ili prozoru tokom cele godine.

Kadifa

Foto: Shutterstock

Kadifa je jedna od najpopularnijih letnjih cvetnica, što zbog svoje lepote, što zbog malih zahteva u uzgoju. U kakvu god zemlju posadili te zahvalne cvetnice, one će uspeti. Kadifica je balkonsko cveće koje cveta celog leta. Dolazi u nijansama žute i narandžaste. Kadifica će najlepše rasti u sunčanom i polusenovitom staništu uz bogat propustan supstrat. Želite li da cvetaju tokom celog leta, obavezno je uklanjanje ocvalih cvetova i redovno prehranjivanje i zalivanje, piše Zadovoljna.hr.

Ruže

Bergenija

Foto: Shutterstock

Bergenija je trajna biljka sitnih ljubičastih cvetova koji rastu u prolećnim mesecima. Zimi, listovi biljke poprimaju crvenkastu boju. Bergenija je otporna i ne zahteva ni puno svetlosti.

Petunija

Foto: Shutterstock

Petunija je jedna od najpoznatijih vrsta za uređenje balkona. Prepoznatljiva cvetna lepotica dolazi u mnogo oblika i boja cveta – beloj, žutoj, roze, ljubičastoj, plavoj i crvenoj, a može biti i dvobojna.

Cveta od aprila do septembra, a potrebno joj je polusenovito stanište i propusni, humusni supstrat. Zbog njenih nežnijih cvetova pazite da nije previše na vetru.

Petunije negujte redovnim zalivanjem i prehranjivanjem đubrivom. U drugom delu leta biljke možete podrezati na 20 centimetara od nivoa zemlje, dobro ih prehraniti i ponovno će cvetati do jeseni.

Salvija

Foto: Shutterstock

Salvija je poznata i kao ukrasna žalfija. Cveta od kraja proleća pa sve do hladnih meseci. Bogata cvast cveta u crvenoj, ružičastoj i ljubičastoj boji.

BONUS VIDEO: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram