in

SA 2 GODINE IŠLA U SOLARIJUM, DRŽALA DIJETU Majka je redovno tukla da bi bila najlepša, a evo kako danas izgleda

SA 2 GODINE IŠLA U SOLARIJUM, DRŽALA DIJETU Majka je redovno tukla da bi bila najlepša, a evo kako danas izgleda

Mnogi se i dalje sećaju kontroverznog televizijskog šou programa “Toddlers and Tiaras” koji je svojevremeno izazivao mnogo kritika u javnosti zbog neprikladnog prikazivanja i promovisanja maloletne dece.

Iako je poznato da u Americi vole dečija takmičenja lepote, a mnoge majke ih vide i kao priliku da svojoj deci omoguće svetliju budućnost, neminovno je da su mališani često prolazili kroz pravu torturu, a sve u cilju da izgledaju “savršeno”.

Solarijumi, veštački nokti, kosa, pa čak i zubi, koreografije, kostimi, vežbanje satima dnevno, samo su delić onoga što je bilo potrebno da biste bili proglašeni za “najlepšu devojčicu ili dečaka”.

I dok mnogi nisu videli u ovako nečemu išta loše, iza svog tog glamura, krila se i tamna strana, a to je najbolje na svojoj koži osetila mlada Eden Vud.

Lice ove devojčice vam je verovatno veoma poznato – čak i ako živite u Srbiji. Ona je prethodnih godina nekoliko puta pobeđivala na različitim takmičenjima lepote, a bila je proglašena i za najlepšu devojčicu u celoj Americi.

Njena majka Miki uvela ju je u svet takmičenja kada je imala samo dve godine, insistirajući na tome da plavokosa Eden uvek bude doterana, sa savršenom frizurom, našminkana i obučena u damske haljine od tila.

Miki je do te mere želela da “sačuva lepotu” svoje ćerke, da ju je terala da jede isključivo niskokaloričnu hranu, a vodila ju je i solarijum, a na koncu svega svakodnevno joj je davala i energetske napitke, kako bi Eden bila dobro raspoložena.

Ovakav način i tempo života nisu se dobro odrazili na zdravlje ove mlade dame – kontinuirano je imala jake glavobolje, a dobila je i probleme sa probavom.