in

Postoje i ovakve mame: Otkrila da ne želi da se igra sa svojom decom i izazvala haos na mrežama

Roditelji uglavnom uživaju u igri sa svojom decom. Međutim, to može biti i iscrpljujuće nakon nekog vremena. Mnogi roditelji imaju svoje preferencije kada je u pitanju vreme za igranje, a mama i terapeutkinja Kejsi Dejvis svoje je podelila na TikToku. U videu je objasnila zašto je ne zanima vreme za igru i navela svoje razloge za isto.

“Razlog zašto imam decu od četiri i šest godina, koja mi dopuštaju da spavam subotom, taj je što se sama igraju”, rekla je Davis u videu. Tvrdi da je jedini razlog zašto se njena deca igraju samostalno taj što ih je svaki put odbila kad su je zamolila da se igra s njima.

Priznaje da njen stil roditeljstva može dovesti do različitih mišljenja te da je neki smatraju “užasnim roditeljem” koji ne želi da se igra sa svojom decom. Otkrila je da igra nije jedini način na koji se roditelji mogu povezati sa decom.

 

 

 

“Ja sa svojom decom kuvam, bavim se umetnošću, idem u šetnje, idem u muzej i tako dalje”, navela je Dejvis. Priznala da se neko može osećati kao loš roditelj ako odbije igru sa svojom decom, ali godinama kasnije tvrdi da deca zbog toga postaju kreativnija.

To im pomaže u razvoju samopouzdanja jer postaju sigurna u to da su sposobna samostalno da se igraju. Međutim, upozorila je roditelje da reći “ne” ne mora biti izrečeno na zao i negativan način. Savetuje nežniji pristup. “Sve je počelo tako što sam rekla: ‘Ne, hvala, dušo. Samo te želim gledati kako igraš'”, navela je.

Mnogi roditelji nisu pozitivno reagovali na njenu metodu.

“Imala sam mamu koja se nije igrala sa mnom i radila je sa mnom samo stvari u kojima je ona uživala. Sad, kada sam odrasla, više ne razgovaramo”, napisala je jedna osoba.

“Igra s decom je vrlo važna”, komentarisala je druga.

“Ovo je zapravo jako tužno”, poručila je treća.

BONUS VIDEO: