in

Pogledajte kako BEBA reaguje kada trudnica zapali CIGARETU: Uznemirujuć VIDEO kako se beba bori za VAZDUH!

Pogledajte kako BEBA reaguje kada trudnica zapali CIGARETU: Uznemirujuć VIDEO kako se beba bori za VAZDUH!

Ali nije retka situacija da vidimo trudnu ženu koja sedi i sa uživanjem puši cigaretu. Ne samo da deluje ružno za posmatrača nego i loše utiče na vašu bebu

Dim cigarete sadrži preko 4.000 hemikalija, cijanid, olovo i čak 60 sastojaka koji izazivaju rak. Kada pušite u trudnoći, toksini iz duvana dospevaju u krvotok, koji je bebin jedini izvor kiseonika i hranljivih materija.

Manjak kiseonika koji beba dobija može da ima veliki uticaj na bebin rast i razvoj. Pušenje tokom trudnoće udvostručuje šansu da se beba rodi pre vremena ili s manjom telesnom težinom.

 

Dim cigareta sadrži preko 4.000 hemikalija, cijanida, olova i čak 60 sastojaka koji izazivaju rak. Kada pušite tokom trudnoće, duvanski toksini ulaze u krvotok, koji je jedini izvor kiseonika i hranljivih materija za bebu.

Prevremeno rođena beba najčešće je teška između 1.600 i 1.900 grama, a neke bebe imaju znatno manju težinu. Koža joj je providna, mogu da se vide arterije i vene, a polne karakteristke obično nisu u potpunosti razvijene. Najčešće nedeljama, a neke bebe i mesecima, ostaju u bolnici u inkubatoru.

Na društvenim mrežama pojavio se ilustrovani snimak koji pokazuje kako se oseća beba dok majka konzumira cigarete. Može se primetiti da je vidno uznemirana i da deluje kao da se bori za vazduh.

Pogledajte snimak, pa razmislite još jednom kada ponovo krenete da zapalite cigaretu, a znate da u vašem stomaku raste novi život.

BONUS VIDEO