in

Pare ostavila psu, a deci ni dinar! Baka testamentom prepisala svu imovinu kućnim ljubimcima, a ovo je razlog

Gospođa Liu iz Šangaja je sve što je imala ostavila svojim mačkama i psima, a decu je izbacila iz testamenta. Ona ga je promenila, jer je prema prvom testamentu sav njen novac i imovina pripali njenoj deci. Međutim, posle nekoliko godina se predomislila, jer je nijedno od troje djece nije posećivalo kada je bila bolesna. Osim toga, deca su je retko i zvala da pitaju kako je.

U najtežim trenucima, uz nju su bili samo njeni kućni ljubimci – mačke i psi. Iako je baka Liu htela da ostavi novac direktno svojim mačkama i psima, to ne može da se uradi po zakonu u Kini, pa je nasledstvo odlučila da prebaci lokalnoj veterinarskoj klinici, pod uslovom da novac koriste za brigu o njenim ljubimcima i njihovim mogućim potomcima.

Čen Kai, službenik u Centru za registraciju testamenata u Pekingu, savetovao je baki da pronađe nekoga ko će nadzirati veterinarsku kliniku kako ne bi došlo do zloupotrebe novca. Upozorili su je o mogućim rizicima pre nego što je sastavila oporuku. Isto tako, dali su joj do znanja da u bilo kom trenutku može promeniti oporuku, ako joj se poprave odnosi s decom.

Priča ove bake dovela je do brojnih rasprava na društvenim mrežama. Ljudi su komentarisali: “Koliko je samo razočarana i slomljena kada je odlučila da svojoj deci ne ostavi ništa”, napisao je jedan čovek. “Svaka čast. Ako me moja ćerka bude loše tretirala u budućnosti, i ja ću ostaviti svoju kuću drugima”, nadovezala se jedna žena.

Bonus video: