in

On je poznat i bogat, a ona rođena sa teškim deformitetom: Ovo je najlepša ljubavna priča svih vremena, slavni glumac oženio lepoticu paraolimpijku

On je poznat i bogat, a ona rođena sa teškim deformitetom: Ovo je najlepša ljubavna priča svih vremena, slavni glumac oženio lepoticu paraolimpijku

Holivud piše najlepše ljubavne priče, i to ne samo fiktivne nego i stvarne, a ljubav Ruperta Frenda (39) i Ejmi Malins (45) lako bi jednog dana mogla da se nađe na velikim ekranima.

 

Često od muškaraca čujemo da im izgled nimalo nije važan kada se iskreno zaljube, ali retko im verujemo. Svaku sumnju u istinitost te rečenice odagnaće Rupert i još jednom nas podsetiti da zaljubljeno srce uopšte ne vidi ono što mnogi odmah percipiraju kao teški nedostatak.

O čemu ovi pišu? Pa žena je divna. Kako se ne bi zaljubio u nju, možda ste sada pomislili. Da, Ejmi je prelepa. I nema noge.

Rođena je bez fibule, lisne kosti u potkolenici, zbog čega su joj amputirali obe noge kad je imala samo godinu dana. Doktor je njenim roditeljima rekao da njihova ćerka nikada neće hodati ni živeti samostalno.

Prevario se. Ne samo da je prohodala nego je postala i uspešan sportista. “Zbog tebe ispadam lažov”, rekao joj je u šali isti doktor kada ga je srela pre nekoliko godina. Ejmi se u mladosti bavila trčanjem zahvaljujući kojem je dobila i punu stipendiju za Univerzitet Džordžtaun, a 1996. godine nastupila je na Paraolimpijskim igrama u Atlanti.

 

 

 

 

Profesionalnu sportsku karijeru okončala je 1998. godine i započela novu – manekensku. Njena ličnost i lepota oduševili su dizajnera Aleksandera Mekvina. Modni genijalac voleo je da na pistu pošalje nekonvencionalne modele i šokirao je prisutne kada se Ejmi pojavila na njegovoj reviji za modnu kuću Givenchy s drvenim izrezbarenim protezama izrađenim posebno za tu priliku.

Nije dugo trebalo ni da je zapaze filmaši. Svoj prvi film “Cremaster 3” snimila je 2002. godine i u njemu glumila šest različitih likova.

Naposletku ju je glumački posao spojio s Rupertom. U maju 2013. dogovorili su sastanak vezan za Rupertov budući filmski projekt i našli se u 18 sati u malom bistrou u Njujorku.

– U jednom trenutku prišao nam je konobar i rekao: Oprostite, ali moraću da vas zamolim da odete. Pogledali smo ga i upitali: Zašto? Odgovorio nam je: Zato što je već 04:30 ujutro i zatvorili smo pre sat vremena. Mi nismo imali pojma da je toliko sati. Celo veče nismo bili svesni ničega oko nas. Bio je to divan, uzbudljiv razgovor između dva intenzivno znatiželjna uma o mnogo različitih tema.

– Čak se ni ne sećam da sam u nekom trenutku pomislila da je sladak. Međutim, sledećeg dana poslao mi je nekoliko poruka i insistirao na tome da se što pre opet nađemo i dogovorilo smo večeru koja je počela u 18 sati i ovaj put trajala sve do 05:30. Hodali smo po kvartu tražeći mesta koja su još otvorena. Nismo želeli da se odvojimo jedno od drugoga. I tako nam je svaki dan od 1. 5. 2013. godine – otkrila je Ejmi.

Maj je očigledno mesec njihove ljubavi jer je Rupert godinu dana kasnije u maju zaprosio Ejmi, a sudbonosno Da rekli su 1. maja 2016. godine.

 

 

 

 

Kada ne rade, svaki slobodni trenutak koriste za putovanja ili pak vreme provode u miru svog doma koji se nalazi u zgradi stare fabrike cipela.

 

 

 

– Tokom studija sam živela s mnogo ljudi, i devojaka i mladića, ali bila sam jedina s kutijom za alat. To je jedna od stvari koja je povezala Ruperta i mene. Kupio je stan u istočnom Londonu i sve je sam uredio. Postavio je cevi i drveni pod. Pronašao je staru crkvu na severu Engleske koja je trebalo da bude srušena i kupio njihove podove tako da sada doslovno hodamo na stotinama godina. Toliko je srećan kad radi s drvetom. Sada želimo da naučimo da radimo sa gipsom – kaže Ejmi.