in

Medicinska sestra Sara UPOZORAVA mame: “Nikada ne stavljate TRAKU na glavu BEBE, niste svesne koliko je to OPASNO”

Medicinska sestra Sara UPOZORAVA mame: “Nikada ne stavljate TRAKU na glavu BEBE, niste svesne koliko je to OPASNO”

„Kupovala sam u supermarketu kada sam videla mladu mamu kako prolazi sa svojim bebom“, objasnila je ona u objavi na Instagramu. „Sve što sam mogla da vidim bile su bebine noge i telo, navlaka na kolicima  je pokrivala njeno lice.⁠“

Na drugi pogled, Sara je primetila da beba besno udara nogama, pa je pomislila da je to „malo čudno“.

Nakon što se malo približila da joj pogleda lice, Sara je požurila do mame. „Ono što sam videla me je šokiralo “, rekla je ona. Sara je pomerila navlaku sa kolica da bi otkrila da joj je traka za glavu koju je beba nosila skliznula preko nosa i usta i da je poprimila tamnoljubičastu boju.⁠ ⁠ „Činilo se da smo mama i ja istovremeno posegnule i povukle joj traku za glavu sa nosa i usta, a beba je momentalno počela da plače“, rekla je. „Malo je nejasno, ali sećam se da je mama bila zapanjena onim što se dešava.

„Mama je podigla svoju bebu koja je nastavila da plače još malo, a zatim se smirila. “Ali mama nije bila tako dobro”, rekla je. ⁠ Mama je ostala da plače, dok je objašnjavala da zna da ne sme da joj dozvoli da spava sa trakom za glavu, ali nije shvatala da postoji opasnost od trake dok je budna.⁠ Sara sada poziva roditelje da, ako je moguće, izbegavaju ovaj  modni dodatak. „Samo kretanje glave ili trljanje može da izmesti traku za glavu preko lica“, objasnila je ona. „Dobre su za fotografiju ili dok ih neko drži, ali nemojte ostavljati traku za glavu na bebi ako nije blizu, budna i pod direktnim aktivnim nadzorom i naravno kada spava.