in

Jedna biljka u dom privlači bogatstvo, ljubav i zdravlje

Jedna biljka u dom privlači bogatstvo, ljubav i zdravlje

Uz pomoć ove šupljikave biljke možete da razmnožite sreću, novac i uspeh. Em je lepa, em nemate šta da izgubite.

Reč je o biljci koja se zove srećni bambus. Ova dekorativna biljka veoma je popularna u feng šuiju zbog moćne energije koju širi prostorom u koji je uneta. Brzo raste, a deluje čvrsto i stabilno.

Njena stabljika je šuplja, što simbolizuje otvoreno, ponizno srce.

Bambus je takođe simbol sreće i dugovečnosti, a ova biljka je povezana sa svih pet elemenata, što je čini jednom od vodećih biljaka za privlačenje i napredak u feng šuiju.

Za druge elemente vezuje se nesledeći način: drvo – same biljke, zemlja – kamenje koje se koristi za rast biljaka, voda – voda s kojom rastu biljke, vatra – predstavljena crvenom trakom koja se često vezuje za njih, metal – staklena posuda u kojoj držite bambus. Ako je to keramička posuda, treba da sadrži nešto metalno ako se koristi, kao što je novčić ili figurica.

Gde da stavite bambus u domu kako bi on delovao?
Ova biljka takođe privlači obilje. Da biste privukli više prosperiteta, stavite tri ili devet stabljika bambusa u ugao bogatstva u vašem domu. Da biste pronašli ugao bogatstva, stanite na prednji ulaz svog doma ili sobe i locirajte krajnji levi ugao. Postavite svoj srećni bambus tamo s namerom da nastavite rast i širenje vaših finansija.

Foto: Shutterstock

Postavljanje srećnog bambusa u ugao odnosa može pomoći u podršci vašoj nameri da uspostavite harmoničan odnos između vas i vašeg sadašnjeg ili budućeg partnera.

Da biste pronašli područje odnosa u vašem domu, stanite na ulazna vrata i locirajte krajnji desni ugao svog doma.

Takođe, možete pronaći područje odnosa u vašoj spavaćoj sobi tako što ćete stajati na vratima spavaće sobe i locirati krajnji desni ugao sobe. Postavite vazu s vodom u ovo područje sa dve stabljike srećnog bambusa: jedna koja predstavlja vas, a druga vašeg partnera. Najbolje je ako su dve stabljike slične veličine, što simbolizira uravnotežen odnos između vas i partnera.

Srećni bambus je povezan s elementom drveta, koji predstavlja rast, nove početke i porodičnu harmoniju. Pokušajte da stavite bambus blizu ulaza u svoj dom da biste uneli bilo koji od ovih aspekata u svoj život. Ulazak u vaš dom je način na koji energija dolazi u vaš život, tako da je ovo sjajno područje za aktiviranje lepih vibracija bambusom.

U feng šuiju, vaš sto predstavlja vašu karijeru, posao i vaš životni put. Ako vam je potreban veći rast u vašem poslu, srećan bambus na vašem stolu može vam pomoći da inspirišete rast i proširenje u vašoj karijeri.

McPhoto/Diez / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako će bambus reagovati i na energiju u vašem domu i šta može privući, zavisi i od broja bambusa koje imati u domu:

Dve stabljike predstavljaju ljubav.

Tri stabljike predstavljaju sreću, bogatstvo i dug život.

Pet stabljika predstavlja područje života koje utiče na bogatstvo.

Šest stabljika predstavlja sreću i bogatstvo.

Sedam stabljika predstavlja dobro zdravlje.

Osam stabljika predstavlja rast.

Devet stabljika predstavlja veliku sreću.

Deset stabljika predstavlja savršenstvo.

Dvadeset i jedna stabljika predstavlja moćan blagoslov, piše sensa.hr.

Foto: Shutterstock

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram