in

Jedan od šest miliona: Lekari ŠOKIRANI nakon rođenja ovog dečaka – Od 17. veka rodilo se samo 100 ovakvih ljudi

Jedan od šest miliona: Lekari ŠOKIRANI nakon rođenja ovog dečaka – Od 17. veka rodilo se samo 100 ovakvih ljudi

Ovo je izuzetno retko stanje; od 17. veka zabeleženo je samo sto slučajeva. Još neverovatnija je činjenica da su oba penisa potpuno funkcionalna!

Jedan od šest miliona – to je verovatnoća da ćete imati dečaka sa difalijom, ili dva penisa. Od 1609. godine, kada se prvi put pominje disfalija u medicinskim tekstovima, zabeleženo je samo sto slučajeva ovog poremećaja u razvoju.

Difalija je obično praćena drugim urođenim poremećajima, uključujući anorektalni region (tj. anus i rektum). To je bio slučaj i sa dečakom čiji je slučaj opisan u aprilskom izdanju „IJournal of Surgery Case Reports”.

Dečak je rođen u 36. nedelji trudnoće. Bio je savršeno zdrav, osim difalije i analne malformacije, naravno. Drugi problem je rešen prilično efikasno. Novorođenče je operisano, tokom koje je urađena kolostomija na sigmoidnom kolonu. Dečak je odlično podneo operaciju i ubrzo je otpušten kući.

Ali šta je sa njegovom dijafalijom? U članku su lekari naglasili da su oba penisa dečaka „normalnog oblika“ i da je jedan centimetar duži od drugog (1,5 cm, odnosno 2,5 cm). Oba organa funkcionišu normalno i dečak ne oseća bol prilikom mokrenja.

Dr Šrinivas, jedan od autora rada, naglasio je da će drugi, manje razvijeni penis verovatno biti amputiran u budućnosti, ali to nije hitna operacija. Lekari će sačekati nekoliko meseci dok dečak ne dobije na težini pre nego što odluče koja će uretra biti uklonjena.

BONUS VIDEO