in

Ispovest DEČAKA koji je bio na SPISKU ubice: “Bio je hladnokrvan, kao da je imao plan da sve poubija”

Ispovest DEČAKA koji je bio na SPISKU ubice: “Bio je hladnokrvan, kao da je imao plan da sve poubija”

Dečak potresen je zbog tragedije koja se dogodila u njegovom odeljenju. Sa nastradalom decom, ali i ubicom išao je u razred, a kako priča, Kosti je odeljenje bila glavna meta.

Pogodio je nastavnicu, da ne bi mogla da ga spreči

– On kada je ušao pogodio je nastavnicu u vrat da ne bi mogla da ga spreči, jer on nije imao ništa protiv nastavnice. Ona je bila dobra sa njim, govorila mu je da mora da radi jedan kontrolni. On je bio dobar đak iz svih predmeta. Nije imao loše ocene. Nije se hvalio da ide u streljanu, ćutao je sve vreme, bio je povučen – priča za “Blic” dečak koji je bio na spisku Koste Kecmanovića i u učionici kada je dečak ubica ušao, a koji je samo pukom srećom izbegao smrt.

– Oni koji nisu bili na listi, a upucao ih je, sa njima se nije družio. Niko ga nije vređao niti se svađao sa njim. Kao da je nasumično odredio, e sad ću to da uradim. Na listi su mi bili sve drugovi – priča ovaj dečak.

Kako objašnjava, đaci su prvo pomislili da je petarda, a kad je Kosta ušao samo je počeo da puca.

“Lice mu je bilo ljuto, deca su vrištala”

– Lice mu je bilo ljuto. Bio je hladnokrvan, kao da je imao plan da sve poubija. Ništa nije rekao. Svi su ćutali, vrištali su pa su ućutali. Ja sam bio u toj učionici. On je upucao nastavnicu, okreće se, puca prvi red. ja dalje ne znam, jer ja sam, kada sam ga video sa drugom skočio kroz prozor – rekao je potreseni dečak.

Prema njegovim rečima, većina dece sa liste se pravila mrtva, deo je pobegao, a Kosta to nije znao.

– Neko nije bio u školi. Drug mi rekao da je pucao i po drugarima koji su ležali na zemlji da bi ih “overio”. Drug moj je posle pobegao – dodao je potreseni dečak.

“Rekao nam je da su ga dirali…”

Niko ga nije zlostavljao

– Kada se prebacio kod nas rekao nam je da su ga dirali, na šta smo mu mi rekli da se opusti i da ćemo se družiti sa njim. On je u našem odeljenju bio prihvaćen, bolje nego iko – zaključio je ovaj dečak.