in

Frojd je imao trik kako da prepoznate slabog muškarca: Probajte, videćete da radi bez greške

Otac psihoanalize uspeo je da prodre do najmračnijih kutaka ljudskog uma. Znao je da prepozna kad je neko glup, da se postavi kad je neko zavidan i zao i želi da ga ponizi.

Možda njegov brak nije bio najsrećniji, ali je svim ženama ostavio savet kako da prepoznaju slabog muškarca, što je i te kako važno.

Idealizaciji su posebno sklone žene, često zanemaruju znakove koji možda mogu ukazati da to zapravo nije muškarac za njih. Međutim, mnogi psiholozi smatraju da možemo sagledati srž drugog bića i njegove skrivene strane, ali samo ako pobegnemo od iluzija.

Austrijski psihijatar Sigmund Frojd dao je univerzalni savet kako da prepoznamo slabog ili mentalno jakog muškarca, odnosno procenimo da li je to partner koji će moći da ide sa nama zajedno kroz život, razvija se, voli potpuno i motivišemo da postanemo bolji.

Sigmund Frojd je uveravao da svako može biti slab, čak i uspešni i bogati ljudi, osobe na pozicijama i oni sa snažnom reputacijom. Istakao je da se mentalna snaga osobe može odrediti vrlo jednostavno. Prema njemu mentalna skala osobe određena je problemom koji ga može izbaciti iz takta.

Tako je lako testirati čoveka na mentalnu stabilnost. Dovoljno je izgovoriti neki stav za koji znate da nije u skladu sa njegovim i gledati tok razvoja. I tako vi nastavite da tvrdite svoje, a ako osoba počne da gubi živce, preći će na povišen ton. I to su već počeci slabosti.

Ukoliko vas gleda zbunjeno i nudi nekoliko mogućnosti za rešavanje vaših problema, smatrajte da je to mentalno snažna i izbalansirana osoba, odnosno trenutno dobar izbor za partnera.

Test je lako primenljiv na sve osobe bez obzira kog su pola. Može vam pomoći da odredite da li sa nekim zaista možete praviti planove.

Na početku odnosa kada je sve idealno, vode nas samo romantične varnice, pa zapravo živimo u iluziji i nismo sigurni kako će neko reagovati kada se pojave izazovi,