in

Efektna kuhinja od crnog mermera je zvezda ovog stana u Beogradu na vodi

Efektna kuhinja od crnog mermera je zvezda ovog stana u Beogradu na vodi

Odlično dizajnersko rešenje.

Dizajnerka enterijera Tijana Lalović imala je veliki izazov pred sobom, kada je zakoračila u stan u zgradi Terraces u Beogradu na vodi. Ali, uspela je stvori prostor koji je vanvremenski, ali istovremeno ispunjen detaljima koji su sada najveći trend.

Tijana je za Zadovoljna.rs otkrila kako je sprovela zanimljiva dizajnerska rešenja koja vidimo u ovom modernom stanu.

Foto: Tijana Lalović

Svi stanovi u Terraces zgradama već dobijaju kuhinju koja je u sklopu zgrade. Zahtev klijenata bio je da se kuhinja promeni, jer im se nije dopadala – a to je Tijani bio veliki izazov. Međutim, pronašla je savršeno rešenje koje je preporodilo prostor.

„Struktura stana je takva da projektom izvođača nije bilo osmišljeno dobro mesto za trepezarijski sto. Kuhinja je išla u slovo L i po njihovom projektu sto bi trebalo da se nalazi na sredini, što je dosta loše“, napominje dizajnerka enterijera.

Evo kako je to izgledalo.

Foto: Tijana Lalović

Tijana je sa svojim timom „prepakovala kuhinju“ tako da postane funkcionalnija i modernija.

Foto: Tijana Lalović

„Mi smo izmestili uređaje – tamo gde je sada vinska vitrina, tu je bio frižider. Sve smo prepakovali, kuhinju smo uvukli ka unutrašnjosti i dobili smo ostrvo. Sa ostrvom smo dobili i mesto za sto, koji se naslanja na njega. Taj mali tehnički zahvat mnogo znači za raspored prostora“, objašnjava ona za naš portal.

Foto: Tijana Lalović
Foto: Tijana Lalović
Foto: Tijana Lalović
Foto: Tijana Lalović

Kuhinja izgleda veoma zanimljivo, a kompletno je napravljena od medijapana, sa gornjim delom koji je od furniranog medijapana i ima detalj u vidu lestvica, koje su sad jako u trendu, ukazuje Tijana Lalović. Crne pločice su od meremera, a radna površina od kvarca.

Dizajnerka enterijera upozorava da, kad je reč o kuhinji, budemo oprezni sa trendovima.

„Svi sada traže da im rerna bude iznad radne površine, jer je to veliki trend, ali se time gubi veliki deo radne površine i po mom mišljenju to nije dobra kompenzacija. Mnogo je praktičnije da ona bude ispod. Inače je velika mana novih, zatečenih kuhinja što su radne površine jako kratke. Ako želite da brzo promenite izgled kuhinje, dovoljni su novi frontovi“, kaže Tijana.

Foto: Tijana Lalović

Stan ima „otvoreni koncept“, a dnevnu zonu povezuuju teksture i materijali koje je Tijana pažljivo birala.

„Dnevnu sobu krasi veliki TV zid, koji je klijentima bio prioritet. Kako je u pitanju otvoreni koncept prostora, hteli smo dizajnom da povežemo dnevnu sobu i kuhinju. U dnevnoj sobi imamo mermer, kao i na kuhinjskim pločicama. Sve je elegantnih, pročišćenih linija“, kaže dizajnerka.

Stolice i garnitura su iz nameštaja SitForm, a dosta komada je rađeno po meri.

Foto: Tijana Lalović
Foto: Tijana Lalović
Foto: Tijana Lalović

Rasveta je takođe zanimljiva, a ubačena kroz je neke delove nameštaja, kao što je vinska vitrina ili TV komoda, ukazuje Tijana.

Foto: Tijana Lalović

Detalj u vidu lestvica je lajt-motiv stana – u spavaćoj sobi je iskorišćen iznad kreveta.

„Iznad kreveta su drvene lestvice od furniranog medijapana, kao i u kuhinji. Zanimljivo je što je krevet jako nizak, pa smo utičnice morali da prilagođavamo visini kreveta, a sakrili smo ih ogledalima“, objasnila je Tijana.

Nizak krevet je još jedan veliki aktuelni trend, a u ovom stanu nalazi se model Stajić nameštaja.

Foto: Tijana Lalović
Foto: Tijana Lalović

Stan je uređen u varijanti modernog, elegantnog stila, na kraju razgovora kaže nam dizajnerka enterijera.

„Uglavnom je sve odabrano da bude vanvremenski. Kolorit koji je neutralan i prirodan će uvek biti aktuelan. Naravno, stan treba da se oplemeni detaljima, koja su duša svakog doma“, zaključuje Tijana Lalović, napominjući da su fotografije koje gledamo nastale pre nego što su vlasnici zapravo dodali svoj lični pečat stanu.

***

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram