in

Đorđu Joksimoviću posle šest godina borbe vraćene ćerke

Posle šest i po godina borbe da povrati starateljstvo na maloletnim ćerkama, Đorđu Joksimoviću su odlukom Suda i Centra za socijalni rad, deca konačno vraćena.

— Još smo u putu, svi smo srećni. Devojčice se raduju što će moći da budu u svojim sobama. One su već sve pripemile po svojoj želji kada su vikende provodile kod mene. Sada su ponele školske knjige i jedva čekaju da sve urede u svom novom domu — izjavio je sa olakšanjem Đorđe Joksimović u telefonskom razgovoru za portal nova.rs, i dodao:

— Srećan sam, srećne su i moje ćerke!

Podsetimo, Đorđu Joksimoviću su tri maloletne ćerke oduzete 2015. godine zbog bolesti supruge, pa su upućene u hraniteljsku porodicu. U trenutku kada je izgubio starateljstvo na decom, prema njegovim ranijim izjavama, majka devojčica je doživela „psihički slom“ i od tada se nalazi na lečenju u jednoj ustanovi. Najstarija ćerka tada je imala pet godina, srednja četiri, a najmlađa devojčica nepune dve godine. Devojčice su šest godina bile u hraniteljskoj porodici u Topoli, a poslednjih nekoliko meseci nalazile su se u jednoj porodici u Kragujevcu.

Nakon nedavne presude kragujevačkog Osnovnog suda, prema kojoj mu se vraća starateljstvo nad decom, Đorđe je tri dana protestovao ispred Centra za socijalni rad, sa zahtevom da mu se deca što pre vrate, jer su istekli rokovi koje je dao Sud. Danas je, kako navodi portal nova.rs, konačno dobio i taj „poslednji papir“ koji je čekao, kako bi sa ćerkama mogao da započne zajednički život.

— Ja sam do sada živeo samo za vikende, jer mi je to bilo jedino normalno vreme kada smo bili porodica, a srećan sam što će mi od sada svaki dan biti takav. Ne mogu da opišem ovu radost. Već od sutra počinje škola i radujem se svim tim novim obavezama — kazao je Đorđe i dodao da mu je konačno pao kamen sa srca.

Životna sudbina ovog oca iz Kragujevca bila je inspiracija Srdanu Goluboviću da po njegovoj životnoj drami snimi film „Otac“. Đorđe Joksimoviće je u svojoj borbi za povratak dece čak šest puta išao peške iz Kragujevca do Beograda i tražio prijem kod najviših državnih instanci. Sada kaže da je njegova borba konačno „završena“ i da ne želi da pravi „nikakvu dramu“ oko svega što se dešavalo.

Od sada samo želi da što više vremena provodi sa svojim ćerkama.