in

Devetomesečna beba skoro umrla jer je PROGUTALA ovu KUGLICU: Imala je do sad pet operacija, SEPSU i još se bore za ŽIVOT, majka sve UPOZORILA!

Devetomesečna beba skoro umrla jer je PROGUTALA ovu KUGLICU: Imala je do sad pet operacija, SEPSU i još se bore za ŽIVOT, majka sve UPOZORILA!

Svi znamo da se mala deca hvataju za razne predmete i prvo što rade jeste da ih stave u usta. To je normalno jer na taj način oni istražuju i upoznaju svet. 

Ipak, ne tako retko se dogodi da van njihovog domašaja stave sve ono što ne treba da dođe u njihove ruke.

Veoma je važno da i njega naučite šta je to što beba ne treba da dohvati. Koliko je to važno, pojasnila je mama Mišel čija devetomesečna ćerka je imala stravičnu nezgodu zbog koje je mogla da izgubi život.

 

 

Ova beba je progutala vodenu kuglicu sa kojima se igrao njen stariji brat, a roditelji to nisu odmah primetili. Međutim, njeno zdravstveno stanje se komplikovalo pa su roditelji odlučili da bebu odvedu kod lekara.

 

 

– Dobila je sepsu i pala u stanje šoka, a njeni organi su počeli da otkazuju. Bila je u opasnosti da izgubi ruku zbog ugruška koji je zaustavio njenu cirkulaciju. A sve to se dogodilo zbog toga što je progutala jednu vodenu kuglicu. Pre toga nije imala nikakve simptome, jedino joj je temperatura bila povišena. Međutim, kada se temperatura javila, naša beba je već imala sepsu – objasnila je mama čija ćerka je dosad imala pet operacija, i još se nije potpuno oporavila.

Ona je želela da podeli svoju priču i da upozori sve roditelje da nikako ne kupuju svojoj deci ovu igračku, a ako je imaju u kući, da je bace odmah. Brojni roditelji su joj se zahvaljuju na iskustvu koje je podelila.

Inače vodene kuglice su sitne kuglice koje se stave u neku posudu, a onda preliju vodom. Vremenom nabubre i postanu ljigave. Najčešće se koriste za dekoraciju.