in

Ako želiš da renoviraš stan, od ovih žena iz Srbije ćeš najviše naučiti

Ako želiš da renoviraš stan, od ovih žena iz Srbije ćeš najviše naučiti

One su prava inspiracija!

Tanja Sovulj

Na Instagramu se među kreativnim rešenjima za uređenje doma često nađe mali raj na terasi porodice Sovulj iz Novog Sada, a idejni tvorac je mama Tanja.

I mada je ceo njen stan pun zanimljivih detalja, terasa je zaista nešto posebno.

Foto: Privatna arhiva

„Htela sam da na terasi dočaram ušukanost malog vrta ili kutka dvorišta, da što više izgleda kao da sam u prirodi ili kod bake na selu. Baka, na primer, ne bi posadila začine u neku fensi saksiju nego upravo u konzervu koju već ima u kući, time sam se i ja vodila. Ako je na terasi sve novo, sve iste boje, zategnuto tip-top, imam utisak da ležim u izlogu, a ne u vrtu“, objašnjava.

Foto: Privatna arhiva

Maša Kinđer

Maša stoji iza enterijer zajednice Enterprice i najlepši kutak njenog stana je takođe balkon.

Predivan izgled svoje terasice postigla je odabirom zanimljive police za biljke.

Boje saksija usklađene su sa bojom prekrivača, a tu su i različiti jastuci, koji svemu daju poseban šmek.

Kako kaže, to je idelano mesto za – piknik.

Marela Aćimović Vukšić

Marina enterijernica je pravo mesto za sve one koji bi da za male pare preoblikuju svoje gnezdo.

renoviranje
Foto:Privatna arhiva

Tako je Mara, recimo, predsoblje koje je bilo malo potpuno preoblikovala. To je uspela uz nov pod, veliko ogledalo i tapetu koji su bili dovoljni da se napravi ogromna razlika.

„Svetla prostirka, mala klupa za obuvanje i polica za odlaganje sitnica su takođe doprineli da ova prostorija sa malo novca izgleda lepo.“

renoviranje

Ivana Popović

Znamo je pod imenom Mali Iv i redovno nam daje korisne savete o uređenju doma.

„Jedna od boljih odluka tokom sređivanja ovog stana jeste ta što sam odabrala belu boju da mi bude primarna. Od poda, zidova, do nameštaja. Menjanjem printova na zidu, prekrivkama kauča i fotelje, jastučnica i detalja po policama – mogu da izmenim celu atmosferu jedne prostorije. Još ukoliko na to dodate par lampi koje nisu fiksirane, pa se poigrate njihovim pozicijama i usmerenjem svetla – eto vam bingo!“

Ivana kaže i da je nekada ta soba drečala od plave, tirkizne i crvene, a danas je smirenija i nežnija.

„I čini mi se da na ovaj način pušta više svetlosti od spolja.“

Rozalija Obajdin

Na Instagramu poznatija kao Rozassuite, Rozalija ima stan koji mnogi nazivaju morskim jer spoj bele i teget boje asocira na mirnu, beskrajnu pučinu.

Rozalija stil uređenja opisuje kao skandinavski, zbog hladnih tonova, ali sa primesama antikvarnih komada nameštaja i detalja koje je nasledila.

Jelena Kolarov

Od Jelene možemo da ukrademo ideju kako da u svom domu sredimo radni kutak.

Za one koji rade od kuće, ovo je super inspiracija.

Odličan spoj mogu da budu drveni radni sto sa belim nogarima, pletena stolica, police koje idu preko celog zida, korpe raznih oblika.

Zanimljiv detalj u svemu je zeleni zid koji razbija monotoniju.

Katarina Sharon

Influneserka Katarina Sharon poznata je po talentu za fotografiju, po tome što je veganka, po divnim loknama, ali i po smislu za uređenje doma.

Što se tiče dnevne sobe, to otprilike izgleda ovako – beli tepih i stolica u kombinaciji sa tamnije braon komodom i upečatljivom slikom koja spaja ove nijanse. Šlag na tortu je efektna lampa u obliku globusa.

Aleksandra Duende

Aleksandra Erić, poznatija kao di-džejica i dizajnerka Aleksandra Duende, živi u stanu čiji su zidovi prekriveni najraznovrsnijim slikama. Od apstrakcije do motiva cveća i žena, dela u jarkim tonovima daju posebnu toplinu njenom boho domu.

Drvo je u njenom enterijeru u ulozi ode prirodi i prirodnosti, što je potpuno u skladu sa spiritualnim načinom života koji vodi ova mlada mama, inače pasionirana ljubiteljka meditacije i joge. Istu svrhu imaju i njene brojne sobne biljke, kao i cvetni aranžmani i sveće.

Aleksandrin stan je odličan primer kako se u jednom prostoru mogu vešto ukrstiti svi prirodni elementi, a da ni u jednom momentu boemski šmek ne izgleda preterano.

BONUS VIDEO: Transformacija stana u centru Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram