in

Ako ste u ovakvoj vezi BEŽITE KO ĐAVO OD KRSTA! Nakon svega ostaćete UNIŠTENI

Ako ste u ovakvoj vezi BEŽITE KO ĐAVO OD KRSTA! Nakon svega ostaćete UNIŠTENI

Toksične veze su tihe ubice, utiču na sve sfere života i, što je najvažnije, ugrožavaju zdravlje. Često osoba koja se nalazi u toksičnoj vezi ne može da primeti da se oko nje obavija mreža loših osećanja. Ipak, postoje načini da otkijete da li se nalazite u takvoj vezi.

unsplash.com

 

Nikad niste dovoljno dobri

Šta god da uradite, kažete, kako god izgledale nikad niste dovoljno dobre. Toksični partneri vole da se podsmevaju ženama sa kojima su u vezi i vole da ih omalovažavaju. Cilj ovakvog ponašanja je jasan – da bi se osećali bolje.

Sve je podređeno vašem partneru

Vaši problemi su neuporedivi sa problemima vašeg partnera. Vaša osećanja su manje važna, sve je podređeno njemu i njegovim osećajima, bilo da su oni dobri ili loši.

Plašite se da budete svoji

Sama pomisao da će vas partner videti u prirodnom izadnju, bilo da je reč o izgledu ili ponašanju, stvara vam neprijatnost jer ste sigurne da se njemu to neće dopasti.

Umanjujete sopstvenu vrednost

Ako ste u toksičnoj vezi, vremenom vam postane prirodno da loše razmišljate ili pričate o sebi. Toksični partneri se vrlo često trude da svoju partnerku ubede da ne vredi, da bi bili sigurni da ona nikada neće otići.

Promenile ste se, a to vam se ni malo ne dopada

Svaka veza, svaki odnos nas menja na neki način, ali ako vam se u vezi čini da je promena negativna, definitivno niste u dobroj priči. Veze treba da nas menjaju na bolje. Ukoliko to kod vas nije slučaj, ta veza nije vaša priča.