in

Prolećna ravnodnevica 20. marta donosi dramatične promene: Četiri znaka horosopa neće znati šta ih je snašlo

Prolećna ravnodnevica je odličan trenutak za nove početke, a 2024. godine nastupa 20. marta u 04:07 po našem lokalnom vremenu. Ona označava početak sezone Ovna, a ovo posebno doba godine donosi inspiraciju, energiju i obnovu.

Posle perioda duge zimske hibernacije, proleće će nam dati snagu za oporavak i detaljan ostvrt i razmišljanje o važnim stvarima i trenucima. Ovaj povoljan datum u stvari označava sredinu (ekvinocij) između zimskog solsticija (najkraćeg dana u godini) i letnjeg solsticija (najduži dan).

Astrolozi predviđaju da posebno dramatične promene očekuju Ovna, Raka, Vagu i Jarca.

Ovan

Sledi najbolji period za vas, pošto počinje zodijačka sezona Ovna. Vaš temeprament je po prirodi vatren, pa ne podnosite kada vam neko drugi govori šta i kako treba da radite. Prolećna ravnodnevica donosi važne lične spoznaje, a ovaj period biće povoljan za kreativnost i timski rad. Zato je bitno da sprovedete sopstvene ideje što je pre moguće. Na polju privatnog života možete da očekujete uzbuđenje, koje bi moglo da vam promeni život.

Bik

Mesec će biti u vašoj kući porodičnih vrednosti tokom ravnodnevice, pa bi trebalo da provodite što više vremena sa svojim najmilijima. Potpuno ćete se posvetiti prijatnim kućnim poslovima i obavezama. Sa srećnim Jupiterom u konjunkciji sa nepredvidivim Uranom, vaš mozak će po svoj prilici generisati neverovatno profitabilne ideje.

Blizanci

Astrološki aspekti ravnodnevice ohrabriće vas da izađete iz svoje zone komfora i postanete društveni leptir. U oblasti komunikacije doživećete istinsko zadovoljstvo, a najverovatnije vam se smeši i lep profit. Možete očekivati uspešne sastanke, pregovore i interesantne predloge. Treba da iskoristite neverovatan smisao za humor koji posedujete, kako biste dospeli u cenar pažnje. Pokažite koliko ste duhoviti – time možete impresionirati veoma uticajne ljude.

Rak

Rakovima su uvek veze i međuljudski odnosi iznad materijalnih stvari. Međutim, kako se mart bude bližio kraju, najverovatnije ćete uvideti da lična sreća i uspeh u karijeri ne moraju da budu međusobno isključivi. Prolećna ravnodnevica pomoći će vam da bolje razvijete svoju finansijsku pismenost. Trebalo bi više da naučite o različitim strategijama ulaganja. Prijatelji i bivše kolege mogu da vam pomognu u karijeri.

Lav

Proleće donosi Lavovima dodatnu motivaciju za uspeh. Pošto je Uran nedavno prešao u vaš suprotni znak – Vodoliju, nije čudo što ste bili malo povučeniji. Međutim, ovaj period se bliži kraju, barem na određeno vreme. Naći ćete se u centru pažnje – ne samo zbog ličnih ambicija. Spremni ste da preuzmete odgovornost na poslu i da istovremeno budete uzor svojim najmilijima.

Devica

Pošto se stabilan i spor Saturn nalazi u opoziciji sa vašim znakom Zodijaka, morate da odvojite određeno vreme da se opustite i odmorite. U suprotnom, ako ne bude pronašli mogućnost da uspostavite ravnotežu, preti vam da sagorite na poslu. Zato je ekvinocij odlično vreme za meditaciju, planiranje, opuštenu šetnju prirodom, ali i vođenje dnevnika. Kako biste primili važne poruke koje vam šalje Svemir, neophodno je da slušate svoju intuiciju.

Vaga

Prolećna ravnodnevica će naglasiti sektor prijateljstva, pa je sada pravi trenutak da uložite više energije u komunikaciju. Mnogo bolje ćete se osećati kada bude provodili vreme sa svojim timom. Moguće je da će vam grupni sastanci, nova poznanstva, zajedničke aktivnosti i pregovori neočekivano pomoći, kako biste postigli neverovatan uspeh u karijeri.

Škorpija

Prolećna ravnodnevica će u vama probuditi snažnu želju da se popnete na kompanijskoj lestvici, ili da konačno počnete da radite za sebe. Deluje da tačno znate koje korake morate da preduzmete. Imate brojne razloge da se osećate puni samopouzdanja – samo treba da uhvatite ovaj talas uspeha i motivacije. Sa Venerom, Saturnom i Neptunom u vašoj kući romantike, moguće da ćete osećati povećanu želju da se otvorite svom partneru.

Strelac

Prolećna ravnodnevica probudiće vašu želju da istražite nepoznate zemlje. Međutim, nije reč samo o putovanju. Gde god da krenete, čak i ako nije daleko od kuće, obavezno obratite pažnju na sopstveni moral. Verovatno je najbolje da sa sobom povedete nekoga ko vam je blizak, kako bi vam pružio neophodnu podršku.

Jarac

Jarčeve prati reputacija vuka samotnjaka. Međutim, proleće će biti sjajno vreme da se fokusirate na saradnju sa drugima, umesto na projekte na kojima ćete raditi sami. Kolege će znati da cene vaš analitički um i upornu prirodu. Prolećna ravnodnevica će biti posebno povoljan period za kreativnost. Takođe, nemojte zaboraviti da obratite pažnju na svoje zdravlje.

Vodolija

U poslednje vreme nedostaje vam međusobno razumevanje u porodici. Srećom, prolećna ravnodnevica naglasiće ljubav i međuljudske odnose, pa će se stvari poboljšati. Uran je nedavno ušao u vaš znak, a pred vama je velika godina. Umesto da se isključivo fokusirate na razmišljanje o egzistenciji, dozvolite sebi da stvarate, preduzmete akciju i otvorite nove horizonte.

Ribe

Ribe krasi sanjarska priroda i veoma su osetljive, tako da organizovanost na radnom mestu predstavlja pravi izazov za vas. Uticaj prolećne ravnodnevice će vam, srećom, pomoći da razvijete nove dobre navike. Usredsredite se na najbitnije zadatke i radite na svojoj dnevnoj rutini. Sredite haos u svojim ormanima, a moguće je da je ovo pravi trenutak za kratko romantično putovanje sa partnerom.

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /