in

Uskoro je mlad mesec, vreme za dijetu koja topi 3kg dnevno

Uskoro je mlad mesec, vreme za dijetu koja topi 3kg dnevno

Način da pročistite svoj organizam.

Dijeta mesečeve mene, odnosno Mesečeva dijeta je popularan način da za 24 sata detoksikujete svoje telo, ali i izgubite mali višak kilograma. Velikoj popularnosti ove metode doprinosi činjenica da za samo 24 sata može da se smrša i do tri kilograma. Rezultati će biti dodatno bolji ukoliko pored ishrane uključite i neku laganu vežbu, naročito brzu šetnju. To bi trebalo da ubrza vaš metabolizam i proces detoksikacije.

Pravila

Mesečeva dijeta zapravo je post koji traje 24 sata i to u periodu kad je mlad Mesec. Post podrazumeva da ne uzimate nikakvu hranu, a dozvoljeno je samo da pijete vodu ili neki blag biljni čaj.

Ako vam se čini nemogućim da izdržite ovako rigorozan režim, dozvoljeno je u krajnjem slučaju u post uključite i sveže ceđen sok od voća ili/i povrća (bez šećera i aditiva). Od napitaka su striktno zabranjeni alkohol i mleko, a količina tečnosti koju treba da unesete je, zavisno od vaše telesne konstitucije, 3 i 4 litra.

Inače, eksperimenti su pokazali da ovakvo uzdržavanje od jela daje rezultate i kad se praktikuje u danu punog meseca, ali ni približno efektno kao kad je mesec mlad.

Trajanje Mesečeve dijete

Fasting bi trebalo započeti u trenutku kad Mesec prelazi u novu fazu, odnosno počinje da bude mlad. Tačno vreme kad će se to dešavati do kraja 2023. možete pogledati u tabeli. Satnica se odnosi na Beograd.

Foto: Shutterstock

Kako prebroditi krizu

Ako se nađete u situaciji da ne možete da izdržite glad, popijte veliku čašu soka od povrća.

Jo-jo efekat

Brzo gubljenje kilograma obično sa sobom vuče i brzo vraćanje istih, a nekad i dodatno gojenje na to. Da biste izbegli ovakvu situaciju, važno je da i posle ta 24 sata nastavite da se hranite lakšom hranom i da ne preterujete.

BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram