in

Napitak koji topi masti i briše stres, a Ana Ivanović ga pije ujutro umesto kafe

Napitak koji topi masti i briše stres, a Ana Ivanović ga pije ujutro umesto kafe

Mnogi nutricionisti i lekari smatraju da je najvažnije čime počinjete dan, a Ana Ivanović je otkrila šta pije ujutro.

Ana Ivanović (35) je ovih dana objavila da je trudna po treći put, a inače godinama slovi za jednu od poznatih Srpkinja sa najzdravijim stilom života. Zanimljivo je da zdrave navike nije odbacila ni kada se oprostila od tenisa.

Od malih nogu je pazila na ishranu i živela disciplinovano kako bi ostvarila sportski uspeh. Čak i sada kada se više ne bavi tenisom profesionalno, takođe vodi računa o tome šta i kada jede, a fizička aktivnost je isto na njenoj listi prioriteta.

Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Ana je jednom prilikom odlučila da svoju malu tajnu podeli s javnošću pa je otkrila šta radi čim se probudi. Kako je rekla, ni jedno jutro ne započinje bez šoljice mača čaja, zelenog čaja u prahu, koji kao i običan zeleni čaj, ima brojne blagotvorne učinke na organizam.

Kako nije veliki ljubitelj toplih čajeva, teniserka ga najčešće konzumira hladnog. Svesna je koliko je zdrav i šta donosi njenom celom organizmu pa ga zato preporučuje svima.

Ana Ivanović

„Obožavam sjajna svojstva mača čaja. Smanjuje stres i poboljšava koncentraciju, pamćenje i raspoloženje“, istakla je ona jednom prilikom.

Mača čaj je poznat zbog svog izuzetnog ukusa i lekovitih svojstava. Sadrži katehin, karotin i vitamine A, B, C i E.

jelena đoković

Osim što sadrži veliku količinu antioksidanasa, mača čaj podstiče probavu i metabolizam pa tako i ubrzava sagorevanje kalorija. Mača čaj je zbog toga idealan izbor za detoksikaciju i mršavljenje, piše story.hr.

***

Bonus video: Mafini sa komadićima čokolade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram