in

Namirnica koju treba dodati jajima za doručak

Namirnica koju treba dodati jajima za doručak

Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima

Kada govorimo o zdravoj hrani za doručak, jaja su jedna od najsvestranijih. Bilo da volite kajganu, jaja na oko ili poširana jaja, možete svoj obrok učiniti još boljim ako vam je cilj izgubiti koji kilogram. I to samo dodavanjem jednog hranjivog zelenog lisnatog povrća – spanaća.

Spanać je, naime, prepun hranjivih sastojaka koje potiču mršavljenje i može se lako dodati mnogim receptima, pogotovo jajima. Sadržaj vlakana u spanaću pomoći će vam da duže ostanete siti, što može sprečiti prejedanje tokom dana. Osim toga, spanać jajima dodaje važne antioksidanse koji smanjuju upalu u telu koja bi mogla sprečiti gubitak težine.

Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptid YY), koji smanjuje apetit i podstiče sitost. Isto tako, proteini podižu brzinu metabolizma i pomažu vam da zadržite mišićnu masu tokom mršavljenja. Hrana bogata proteinima, kao što su jaja, ali i riba, nemasno meso i pasulj, idealna je ako pokušavate skinuti koji kilogram viška oko struka, piše Gloria.hr.

Foto:shutterstock

Pokazalo se da je spanać i najbolje povrće za skidanje masnih naslaga s stomaka. Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve to je povezano smanjenjem masnog tkiva na stomaku.

Skidanje sala s stomaka može biti frustrirajuć proces, ali se ne može požuriti. Gubitak opasne visceralne masti, koja se nalazi oko trbušnih organa, zahteva promenu načina života i navika. Na primer, uključivanje više vlakana i proteina u ishranu, ograničavanje konzumacije trans masti i dodanog šećera, kao i redovno vežbanje mogu biti odlične opcije za početak.

***
BONUS VIDEO: Vežbe za zadnjicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram