in

Dijeta kojom je Rene Zelveger skinula 48 kilograma

Dijeta kojom je Rene Zelveger skinula 48 kilograma

Neverovatna transformacija bez odricanja od omiljene hrane.

Glumica Rene Zelveger kroz svoju karijeru imala je velike oscilacije u kilaži. Zbog nekih uloga se gojila, zbog drugih mršavila. Međutim u jednom trenutku je dostigla svoj vrhunac, a onda je uspela da skine čak 48 kilograma.

Dok se trudila da bude vitka u svom privatnom životu, za ulogu Bridžet Džouns bilo je neophodno da se udeblja. Prvi put 15 kilograma, a drugi put mnogo više.

Glumica je uspela ovu impresivnu transformaciju da ponovi dva puta. Zapravo, Rene je sledila određeni plan ishrane u pokušaju da se ugoji, ali i kad je poželela da izgubi kilograme.

Jela je 4.000 kalorija dnevno – dvostruko više od preporučene dnevne doze za žene kako bi nabacila kilograme za ulogu. Međutim kako bi smršala, godinama je sledila Zona dijetu koja utiče na poboljšanje celokupnog zdravlja organizma, a ne samo na gubitak kilograma.

Šta je Zona dijeta?

Prilikom Zona dijete unose se ugljeni hidrati, proteini i masti u tačno određenom procentu – 40:30:30. Tako izbalansiranom ishranom postiže se takozvana „zona“ u kojoj je šećer u krvi stabilan, a nivo hormona uravnotežen.

Idealno je da svaki obrok sadrži 40 odsto ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 odsto masti. Razmak između obroka treba da bude najmanje pet sati. Doručak se jede najmanje sat vremena od buđenja i treba piti više od dva litra vode dnevno.

Tipična jela Zona dijete

Doručak: Heljdine palačinke sа sirom i jаbukom, mafin od brusnice i nаrаndže, omlet, pesto pita sa jajima i pršutom.

Ručаk: Piletinа nа žаru sa sаlаtom, piletinа nа žаru u Cezаr sаlаti, šef sаlаtа sа svežom jаbukom kao prilog.

Večerа: Pileće grudi, piletina sa pаrmezаnom i artičokama, svinjetina sa kiselim kupusom, punjene pаprike sа leblebijama.

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram