in

Bolje da jedete picu svakog dana nego da ovo jedete za doručak

Bolje da jedete picu svakog dana nego da ovo jedete za doručak

Šta nikako ne treba da doručkujete?

„Najzdraviji doručak“ na meti je kritika nutricionista. Naime, ukoliko i vi spadate u grupu ljudi koja smatra da su pahuljice jedan od najzdravijih vidova doručka, varate se.

Pahuljice mnogima jesu najčešći oblik doručka, kako zbog toga što se spremaju izizetno brzo, tako i zbog opšteprihvaćenog mišljenja da su zdrave. Međutim, nutricionisti smatraju da je većina pahuljica toliko hranljiva da je zapravo bolje pojesti parče pice.

Oni ističu i da jedno prosečno parče pice i porcija pahuljica sadrže skoro isti broj kalorija, ali dodaju da pica čak sadrži i izvesan broj proteina koji će vas duže držati sitim.

Nutricionistkinja Čelsi Ejmer dodaje i da pica sadrži više masti, a manje šećera nego većina pahuljica koje se mogu naći u prodavnicama, tako da vam pica neće izazvati nagli skok šećera.

Svakako da ovo ne znači da svako jutro treba da doručkujete picu.

„Dobra stvar u vezi sa picom, u poređenju sa mnogim pahuljicama koje se mogu naći u prodavnicama, je to što ona sadrži balansiranu količinu proteina, masti i ugljenih hidrata. Pahuljice, s druge strane, uglavnom sadrže previše šećera“, kaže nutricionista Sajmon Jurkiv.

Sajmon preporučuje da dan započnete obrokom koji sadrži balansirane količine zdravih masti, vlakana, složenih ugljenih hidrata i proteina. Za primer je uzeo ovsenu kašu, ali onu u koju ćete dodati kašiku kikiriki putera, prenosi kurir stil.

BONUS VIDEO: Keto – savršena dijeta za Srbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Tagovi