in

Većina ljudi bi ostavilo partnera ako ih kućni ljubimac ne zavoli

Ako ste mislili da se roditelji mešaju u izbor partnera, iznenadiće vas rezultati jednog istraživanja sprovedenog u Americi koji pokazuju da bi više od 65 odsto vlasnika kućnih ljubimaca raskinulo emotivnu vezu sa partnerom, koji se ne bi svideo njihovoj mački ili psu.

Foto:Shutterstock

Dve trećine stanovnika Sjedinjenih Američkih Država prekinuće vezu ako njihov kućni ljubimac “nije zadovoljan izborom partnera”, prenosi Jahu entertejnment.

Ovo istraživanje sprovedeno je među 2.000 onih koji aktivno traže partnera, a imaju kućne ljubimce, otkrilo je da kod čak 68 odsto ispitanika konačnu odluku donosi na osnovu reakcija mezimca.

Rezultati pokazuju da većina Amerikanaca ceni mišljenje svog krznenog prijatelja, jer 71 odsto ispitanika više veruje proceni svog ljubimca nego sebi.

Takođe, 68 odsto učesnika istraživanja više veruje svojim kućnim ljubimcima nego prijateljima, dok je 67 odsto onih koji se na utisak ljubimca o osobi sa kojom izlaze oslanjaju više nego što slušaju savete članova porodice.

Foto:Shutterstock

 

U studiji koju je sprovela agencija “Van Pol” u ime kompanije “Zesti Pos”, došlo se do zaključka da je gotovo 7 od 10 Amerikanaca (69 odsto) bilo u emotivnoj vezi sa nekim ko se njihovom ljubimcu nije svideo.

Srećom, 69 odsto onih čiji ljubimci nisu “odobrili” partnere, reklo je da se životinje nisu bunile kada su upoznale sledećeg partnera. Ispitanici su dali različite razloge zbog kojih njihovi ljubimci ne vole sadašnjeg ili bivšeg partnera, uključujući to što im se ne sviđa njihov miris, visina ili nedostatak pažnje.

A kako da znate da se potencijalni partner ne dopada vašem ljubimcu? Najočigledniji znaci su: ne približavaju se osobi, grebu ili grizu osobu, reže ili ispuštaju preteći zvuk. Da bi se osoba dopala kućnom ljubimcu, ispitanici kažu da potencijalni partner mora da bude ljubazan, da češe ljubimca iza ušiju i da mu daje poslastice.

– Kućni ljubimci igraju važnu ulogu u vezama i mogu pomoći njihovim vlasnicima da krenu u pravom smeru tokom potrage za partnerom – poručio je Stev Bol, izvršni direktor kompanije “Zesti Pos”.