in

Prvih milion evra za Gavrila je sakupljeno! Idemo dalje!

Mali Gaša boluje od spinalne mišićne atrfoije i mora da sakupi 2,5 miliona evra.

Jako mi nedostajete. Aki i Vasa, koji mi neprestano prepričavaju njihove fudbalske utakmice i razne igre. Tata, koji…Posted by Za Gavrilovu pobedu on Monday, April 12, 2021

 

“Podelite, da svi vide lepu vest”, poruka je roditelja malenog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, sedmomesečne bebe koja boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije, jer je za preslatkog Gašu sakupljeno prvih milion evra!

Ova beba trenutno se nalazi u najvećoj životnoj borbi koja košta čak 2,5 miliona evra. Na putu do svog cilja, ove astronomske svote novca, maleni Gaša se svakodnevno muči, radeći bolne vežbice, obilazeći lekare.

Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše, zbog čega su se odmah obratili lekarima.

Posle ustanovljene teške dijagnoze, dečak je primio prvu terapiju spinraze, ali mu je preko potrebno da se podvrgne genskoj terapiji zolgensmom.

Ovaj predivni dečak uspeo je da podigne na noge celu zemlju. Pored toga što je za njegovo lečenje licitirana kapitenska traka Kristijana Ronalda za 7.5 miliona dinara, humani ljudi počeli su da prodaju i svoje motore, suvenire, potpisane dresove poznatih sportista.

A onda su se uključili i sami sportisti, poput golmana Crvene zvezde Milana Borjana, koji je na aukciju stavio svoj dres iz reprezentacije Kanade.


I ekipa ostvarenja “Južni vetar” pokrenula je humanitarnu licitaciju za pomoć malom Gavrilu. Naime, na aukciji se našao kombinezon koji je nosi glavni lik Maraš u prvom delu filma, sa početnom cenom od 3.000 evra.

U prethodnih 40 dana, Srbija čini sve, samo da bi Gaša što pre sakupio astronomsku svotu od 2.5 miliona evra i dobio najskuplji lek na svetu – zolgensmu. Sledeća vest će biti da je sakupljena polovina novca, a od toga nas deli još 250.000 evra, i tako sve po poslednjeg evra, koji će Gavrila poslati po lek.

Za Gavrilovu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Gavrilu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG