in

Predstavljamo vam 5 poslova iz snova za koje mnogi ne znaju ni da postoje

Kada odlučimo da nađemo posao, u 21. veku više nismo osuđeni na uobičajene profesije kojima su se bavili naši roditelji. Ovo su 5 poslova iz snova za koje mnogi ne znaju!

Foto: Shutterstock

Danas, više nego ikad, lakše je raditi nešto zanimljivo za platu, a zahvaljujući tehnološkom razvoju, ali i drugim faktorima, sve je više novih interesantnih profesija.

U takve se ubrajaju isledećih pet neobičnih poslova iz snova, za koje mnogi ne znaju ni da postoje.

Degustator sladoleda

Osobe koje se bave ovim poslom imaju zadatak da ocene kvalitet, ukus, miris, gustinu i izgled sladoleda.

Da biste mogli da aplicirate za ovaj posao, morate imati odgovarajuću diplomu fakulteta, značajno iskustvo u industriji sladoleda i istančan osećaj za različite ukuse.

Foto: Shutterstock

Profesionalna sirena

Sirene postoje, bar kao profesija. Naime, profesionalne sirene rade kao zabavljači na dečjim rođendanima, festivalima i drugim manifestacijama koje uključuju more ili bazen.

Ove dame takođe podučavaju druge osobe da se bave istim poslom u, pogađate, školama za sirene.

Da bi vas primili u ovu školu, potrebno je da budete dobar plivač, vlasnik sertifikata za čuvara plaže ili neku sličnu profesiju vezanu za plivanje i da vam ne smeta da pozirate ispod vode.

Tester video igara

Pre nego što bilo koja video igra ugleda svetlost dana, ona mora da prođe kroz puno testova, koje uglavnom obavljaju pasionirani igrači.

Oni su plaćeni da rade ono što najbolje znaju, dakle, igraju video igre i beleže sve greške koje primete u njima. Za ovaj posao nije neophodna diploma, već samo veliko iskustvo u igranju video igrica.

Foto: Shutterstock

Profesionalna deveruša

Profesionalna deveruša vam može pomoći da isplanirate venčanje, a ona takođe ima zadatak da se pojavi na ovom događaju i odigra svoju ulogu deveruše kako to dolikuje.

Ponekad se dešava da unajmljene deveruše i održe govor na venčanju posvećen mladi, ali veoma retko.

Tester vodenih tobogana

Ako ste adrenalin džanki, sigurni smo da će vam se dopasti ideja da vi budete osoba koja će testirati nove tobogane.

Taj posao, naravno, sa sobom nosi neke rizike, budući da je vaš zadatak i da testirate njihovu bezbednost.

No, spuštanje niz tobogane nama zvuči kao veoma zabavna aktivnost, a činjenica da je moguće zaraditi od toga, čini ovo zaista jednim poslom iz snova.