in

Ovo je zemlja s najsrećnijim ljudima na svetu

Butan je po svim parametrima zemlja u kojoj treba živeti, to je mesto najsrećnijih i verovatno najzdravijih ljudi na svetu.


O Butanu ne treba mnogo  govoriti, dovoljno je navesti da je u odnosu na svoju teritoriju najzelenija država sveta i zemlja s najmanjim stepenom zagađenja vazduha.

Ovde se drveće sadi svakodnevno, šume i zelena prostranstva se čuvaju, i to je tradicija koja se prenosi s generacije na generaciju.

U ovoj zemlji se poštuje život, i sve im je sveto i važno. Nema ubijanja životinja, stanovništvo je pretežno vegetarijanskog i veganskog opredeljenja, a ako i postoji neko ko se hrani mesom, ono se uvozi iz Indije. Životinje se, inače, ne čuvaju zbog ishrane.


Butan zauzima površinu nešto veću od Vojvodine i u njemu živi oko 800.000 stanovnika koje većinom čine budisti, što objašnjava pozitivan stav o životu.

Jedna od zanimljivosti je svakako činjenica da se tamo alkohol ne pije utorkom. Ostalim danima, kad možete popiti omiljeno piće, nećete smeti da zapalite cigaretu, jer se pušenje smatra grehom. Od 2010. godine zabranjena je proizvodnja i prodaja duvanskih proizvoda.