in

Dame, obratite pažnju na ove 4 stvari

Svaka veza zahteva mnogo pažnje, truda i kompromisa. I to nije ništa novo, kao što nije novost da postoje stvari koje muškarci, čak i kada su zaljubljeni, jednostavno ne podnose.

Foto: Shutterstock

Ponekad i nesvesno radimo ili pitamo pogrešne stvari i na taj način partnera bukvalno guramo od sebe. To takođe mnogo toga govori i o nama i našim emocijama.

1. Postavljate pitanja kao što su: “Da li izgledam debelo u ovome?” ili “Da li me još uvek voliš?”

Ovakva pitanja žene često postavljaju, i njih muškarci mrze iz dna duše. Pripadnici jačeg pola ne vole ni da čuju ovakva pitanja, i tada se “isključuju” i ne mogu (ili ne žele) ženama da daju tačan odgovor jer sve što kažu one će smatrati neprihvatljivim.

Ako vam je odeća preuska, to ćete i sami da znate. Ako dobijete nekoliko kilograma, ne morate da dramite kao da ste dobili 20. Ne brinite, muškarci uopšte ne primećuju toliko par kilograma.

Takođe, najveća greška je da pitate muškarca da li vas voli. To se dokazuje postupcima. Ako vam je vaš muškarac rekao da vas voli, ali je počeo da se udaljava, postoje bolji načini da proverite njegova osećanja.

2. Govorite mu: “Budi uz mene”, “drži me”, iako je on nežan i vodi računa o vama

Muškarci žele da ugode ženama pa moraju da se osećaju kao vitezovi. Međutim, kad se potrudi i posveti vam pažnju, drži vas za ruku, ljubi vas i uvek je tu, a vi ga stalno kritikujete i govorite mu da to “nije dovoljno”, on će želeti da pobegne i misliće da stvarno nije dovoljan.

Umesto toga, uzvratite mu istom pažnjom i ljubavlju i dajte mu malo vremena i prostora. Ako ste zajedno gledali film i sve vreme vas je grlio i mazio, nakon filma mu recite da ode da se druži s prijateljima ili da upali “PlayStation” ako znate da to voli i da ga to opušta.

Foto: Shutterstock

3. Ljubomorni ste ako ga vidite s prijateljicama i drugim ženama

Morate imati u vidu da je vaš partner imao život i pre nego što vas je upoznao. To uključuje prijateljice, bivše devojke, simpatije i slično.

Vaš muškarac je te veze napustio s razlogom, a ako vam stalno pokazuje da vas voli, onda nemate razloga da se plašite prošlosti. Njegovi prijatelji, muški ili ženski, jednostavno nisu pretnje.

4. Povezujete se sa tužnim ljubavnim pesmama

Kada dovoljno volite sebe i kada niste zavisni od partnera, onda sigurno nećete ni razmišljati o tome da vaš život nema smisla bez njega. Muškarci ne vole takva razmišljanja i oni vole kada je žena nezavisna i kada sve može sama.

Ne brinite, bez muškarca možete da dišete i nećete se izgubiti bez njegove ljubavi. Kad imate dubok osećaj samopouzdanja, prijatelje, profesiju koja vas ispunjava i ljubav prema sebi, vaš život nikada nije loš.