in

Prvo mesto je iznenađujuće – ovo su najbolji novogodišnji filmovi!

Prvo mesto je iznenađujuće – ovo su najbolji novogodišnji filmovi!

Mnogima je među ovim ostvarenjima ultimativni favorit „Sam u kući“, ali svako ima svoj ukus. Ovo su najbolji novogodišnji filmovi!

Foto: IMDb

Božićni filmovi su već od početka decembra meseca omiljena zabava mnogim ljubiteljima sedme umetnosti, a ova ostvarenja svakako doprinose još intenzivnijoj magiji praznika i dobrom raspoloženju.

Mnogima je među ovim ostvarenjima ultimativni favorit „Sam u kući“, ali svako ima svoj ukus. Internet Movie Database (IMDb) ima svoju listu najboljih božićnih ili novogodišnjih filmova svih vremena koja se zasniva na recenzijama gledalaca na toj stranici, piše 24sedam.

Predstavljamo vam deset filmova koji su na toj čuvenoj stranici dobili najbolje ocene i svrstali se među one bez kojih praznici ne bi mogli ni da se zamisle.

Ovo su najbolji novogodišnji filmovi:

10. Gremlini (1984.)

Ocena: 7.3

“Mladić nenamerno prekrši tri važna pravila u vezi sa svojim novim ljubimcem i pusti hordu zlonamerno nestašnih čudovišta na mali grad”, glasi opis ove legendarne horor komedije. Reditelj filma je Džo Dante, za scenario je zaslužan Kris Kolumbus, a glavne uloge tumače Zak Galigan i Foebe Kejts.

9. Vilenjak/Elf (2003.)

Ocena: 7

“Odrastao kao preveliki vilenjak, Badi putuje sa Severnog pola u Njujork kako bi upoznao svog biološkog oca koji ne zna da on postoji i očajnički mu treba malo božićnog duha”, glasi zvanični sinopsis filma. Glavnu ulogu igra Vil Farel kao čovek kojeg su podigli vilenjaci Deda Mraza.

8. Čudo u 34. ulici (1947.)

Ocena: 7.9

“Nakon što razvedena majka angažuje ljubaznog starca da glumi Deda Mraza tokom praznika, zaprepašćena je njegovom izjavom da je on pravi Deda Mraz. Kada se dovede u pitanje njegov razum, advokat ga brani na sudu tvrdeći da nije u zabludi”, premisa je ovog filma. Jednu od uloga u ovom ostvarenju igrala je i legendarna Natali Vud.

7. Božićna priča (1983.)

Ocena: 7.9

“U četrdesetim godinama prošlog veka, dečak po imenu Ralfi Parker pokušava da uveri svoje roditelje, učitelja i Deda Mraza da je Red Ryder Range 200 Shot BB pištolj zaista savršen božićni poklon“, ukratko glasi opis ovog filma.

6. Najluđi Božić (1989.)

Ocena: 7.5

U filmu se planovi porodice Grisvold za veliki porodični Božić pretvaraju u veliku katastrofu.

5. Rudolf, irvas crvenog nosa (1964.)

Ocena: 8.1

“Mladi irvas Rudolf živi na Severnom polu. Njegov otac jedan je irvasa Deda Mraza, a očekuje se da će i Rudolf to postati. Međutim, on ima obeležje koje je prepreka i zbog koje će biti izopšten od drugih – njegov crveni nos.“

4. Sam u kući (1990.)

Ocena: 7.7

Svi znaju radnju ovog filma – osmogodišnji Kevin greškom ostaje sam kod kuće i mora da brani svoj dom od provalnika. Glavne uloge tumače Mekoli Kalkin, Džo Peši i Danijel Stern.  

3. Skrudž (1951.)

Ocena: 8.2

“Ebenezer Skrudž, škrti poslovni čovek, nema vremena za sentimentalnost i na Božić uglavnom gleda kao na gubljenje vremena. Međutim, jedne Badnje večeri ga posećuju tri duha koji će mu pokazati greške na njegovu putu.“ Reč je o adaptaciji „Božićne priče“ Čarlsa Dikensa.

2. Umri muški (1988.)

Ocena: 8.2

„Policajac iz Njujorka pokušava da spasi svoju ženu i nekoliko drugih ljudi koje su teroristi uzeli za taoce tokom božićne zabave u Nakatomi Plazi u Los Anđelesu“, radnja je ovog filma u kojem su briljantne uloge ostvarili Brus Vilis i Alan Rikman.

1. Divan život (1946.)

Ocena: 8.6

“Anđeo je poslat sa neba da pomogne očajnički frustriranom poslovnom čoveku pokazujući mu kakav bi život bio da on nikada nije postojao”, glasi sinopsis  ovog filma koji je osvojio Zlatni globus za najbolju režiju koju potpisuje Frenk Kapra. Glavne uloge tumače Džejms Stjuart, Karolin Grims i Dona Rid.