in

Konačno objavljeno: Evo kada izlazi prednastavak Igre prestola

Kuća zmaja je predstojeća serija televizije HBO, koja predstavlja svojevrsni “prikvel” (prednastavak) hit-serije Igra prestola istog kanala.

Foto: IMDb

Ona se dešava dva veka pre događanja na početku Igre prestola, u vreme kada je kuća Targerijan učestvovala u krvavom građanskom ratu, poznatom kao Ples zmajeva.

Seriju je napravio Džordž R. R. Martin zajedno sa Rajanom Dž. Kondalom. Kao inspiracija za Kuću zmaja poslužila je Martinova knjiga Vatra i krv.

Snimljeno je deset epizoda serije, a prva od njih će imati svoju premijeru 21. avgusta ove godine, dakle malo više od deset dana pre premijere Gospodara prstenova, još jedne dugoočekivane serije iz žanra epske fantastike.

Pedi Konsidajn u Kući zmaja tumači kralja Viserisa Targerijana I, a njegovog mlađeg brata princa Dejmona Targerijana glumi Met Smit. Ostale važne likove igraju Ema Darsi, Ris Ifans, Stiv Tusan, Olivija Kuk, Iv Best i Fabijen Frankel.

Prema rečima Džordža R. R. Martina, snimanje Kuće zmaja završeno je u februaru ove godine. On nije krio svoje oduševljenje prvim montiranim epizodama koje je pogledao, ali je napomenuo da još nisu bili završeni specijalni efekti, muzika i kompletna postprodukcija.

To je očigledno u međuvremenu urađeno, tako da nam sad ne preostaje ništa drugo nego da se strpimo do 21. avgusta, kada će prva epizoda Kuće zmaja biti emitovana na kanalu HBO.